Átlagosan 5 százalékkal drágul a strandolás

Vágólapra másolva!
A május elsején nyíló strandok átlagosan 5 százalékkal drágulnak, ám a két legdrágább helyen - a Palatinuson és a Rómain - előszezoni kedvezményt vezetnek be, amellyel a tavalyi árnál is olcsóbban lehet majd bejutni - tájékoztatta az [origo]-t dr. Kiss Ferenc, a Budapest Gyógyfürdői Rt. osztályvezető-helyettese.
Vágólapra másolva!

Az átlagos 5 százalékos áremelés a gyakorlatban 100-200 forintos jegydrágulást jelent majd május 1-jétől, ami nagyjából megegyezik az infláció mértékével - mondta Kiss Ferenc, a fürdőüzemek osztályának helyettes vezetője. A legdrágább strand idén is a Római, illetve a Palatinus lesz, ahol egyaránt 1500 forintba fog kerülni a felnőttbelépő, ám május végéig előszezoni kedvezményt vezetnek be, amellyel a tavalyi felnőtt belépő árnál is olcsóbban (100 forinttal) lehet majd pancsolni. A gyermek- és a nyugdíjasjegyek, valamint a zárás előtt két órával váltható belépők 100-200 forinttal olcsóbbak, a kabinárak pedig 200-400 forinttal drágábbak a szekrényes belépőknél A legolcsóbb strandolási alternatívát továbbra is zuglói Paskál kínálja, ahová 1000 forintért lehet majd bejutni.

A gőz- és uszoda-alapbelépők ára szekrényhasználat esetén 700 forint (Dandár fürdő) és 1800 forint (Gellért fürdő) között váltakozik. Az egész napos uszodabelépőkért a legkevesebbet, 900 forintot az újpesti, a legtöbbet, 2900 forintot a Gellért fürdőben kell majd fizetni. A tb-utalvánnyal rendelkező vendégeknek a legkisebb önrészt, 200 forintot az Erzsébeti és a Dandár fürdőben, a legmagasabbat, 600 forintot pedig a Gellért és a Dagály fürdőben kell majd fizetniük.

Az uniós előírásoknak megfelelően - az EU tagországaiból érkező - 2-15 év közötti gyermekek olcsóbb jegyet vehetnek, továbbá változik a nyugdíjas belépők igénylése is: a jövőben már nem a nyugdíjasszelvény felmutatásával lehet igényelni a kedvezményt, hanem a személyi okmányokkal. Az előírások szerint a nők 62, a férfiak 65 éves koruktól igényelhetik a nyugdíjaskedvezményt.