Kinevezték a GVH versenytanácsának tagjait

Vágólapra másolva!
Mádl Ferenc köztársasági elnök Bán Tamást és Szakadát Lászlót január 15-i hatállyal kinevezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa tagjává hatévi időtartamra, a GVH elnöke előterjesztésére.
Vágólapra másolva!

A modern gazdaságban evidencia, kötelezettség a tőke szabad áramlása és a fejlődést biztosító korrekt verseny feltételeinek biztosítása, mondta a kinevezésről szóló okirat keddi átadásán Mádl Ferenc köztársasági elnök. A köztársasági elnök elmondta, hogy a tőkemozgás és a piaci szereplők magatartásának motiváltsága olykor sértheti a szélesebb közösség érdekeit, a cégek profitorientáltságukból adódóan óhatatlanul hajlanak a kizárólagosság felé.

Rekordnagyságban bírságolt a versenyhivatal tavaly/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20040106rekordnagysagban.html

A magyar törvényhozás az elmúlt évtizedben megteremtette az európai unióhoz méltó gazdasági környezetet és azt az intézményrendszert, amely képes útját állni a nemzetközi standardoktól eltérő vállalkozói magatartásnak, mondta Mádl Ferenc. A köztársasági elnök szerint a gazdasági szféra bízik abban, hogy a kinevezettek munkájukat a legjobb tudásuk szerint, kizárólag a törvényeknek alávetve végezik majd.