Hat éve a legalacsonyabb a növekedés

Vágólapra másolva!
Magyarország bruttó hazai terméke 2003 második negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 2,4 százalékkal nőtt. Elemzők korábban 2,9 százalékos bővülésre számítottak. Utoljára 1997 első negyedévében nőtt ennél kisebb mértékben a GDP - közölte honlapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az előzetes adatok alapján.
Vágólapra másolva!
Átmeneti esést okozhat a tőzsdén a GDP-adat/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20030902atmeneti.html

A szezonálisan kiigazított adatok szerint az idei első negyedévhez viszonyítva 0,6 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék. Az első negyedévben a múlt év negyedik negyedévéhez képest a bruttó hazai termék 0,5 százalékkal bővült.

Az elemzők a második negyedévre 2,9 százalék körüli GDP-növekedést vártak. Az idén az első negyedévben a gazdasági növekedés 2,7 százalék volt. Tavaly a második negyedévben 3 százalékkal bővült a bruttó hazai termék.

Makro-adatbázishttp://origo.eco.hu/makro/makro.php?category=gdp

A bruttó hozzáadott érték volumene a szolgáltató ágazatokban továbbra is nőtt, a mezőgazdaságban csökkent, az ipar hozzáadott értéke pedig alig változott az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Utoljára 1997 első negyedévében volt ennél alacsonyabb a gazdasági növekedés mértéke, akkor 2,3 százalékkal bővült a GDP - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal közleményéből.