A nap képei május 18-án

Vágólapra másolva!
Az Origo képszerkesztőinek válogatása a nap legjobb és legérdekesebb képeiből.
Vágólapra másolva!
Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A képviselők megszavazzák a NATO bővítéséről szóló közös nyilatkozatot a NATO parlamenti közgyűlés 2015. évi tavaszi ülésszakának plenáris ülésén a harmadik, befejező napon az Országház Felsőházi üléstermében.

Forrás: MTI/AP/Jerry Larson

Rendőrök a Twin Peaks étterem előtt a Texas állambeli Wacóban, ahol három rivális amerikai motoros banda tagjai estek egymásnak. Nyolcan a helyszínen, egy kilencedik személy pedig a kórházban halt meg. Az összecsapás 18 sebesültjét szúrt és lőtt sebekkel szállították kórházba.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Demokratikus Koalíció debreceni szervezete által szervezett, Orbán Viktor miniszterelnök elleni demonstráció résztvevői a debreceni városháza közelében. A kormányfő a Modern városok program keretében látogat Debrecenbe, ahol együttműködési megállapodást ír alá Papp László polgármesterrel.

Forrás: MTI/EPA/AAP/Tracey Nearmy

Frank Lowy, az Ausztrál Labdarúgó-szövetség 84 éves elnöke leesik az emelvényről a bajnoki díjátadón Melbourne-ben. Lowy a Melbourne játékosainak készült átadni a trófeát, amikor megbotlott, és fejre esett a másfél méter magas emelvényről. Lowy nem szenvedett komolyabb sérülést. A Melbourne 3-0-ra győzött a bajnoki döntőben a Sydney FC ellen, ezzel harmadszor lett bajnok.

Forrás: MTI/AP/Tulsa World/Mike Simons

Egy asszony súlyosan megrongálódott lakóháza egyik szobájában ül, miután a Oklahoma Broken Arrow városában pusztító erejű vihar söpört végig.

Forrás: MTI/AP/Kimberly Hynd

Sűrű füst száll a magasban a Bellows légi bázison a Hawaii-szigeteki Waimalo közelében, ahol leszállás közben a földnek csapódott az amerikai hadiflotta egyik Osprey tíusú repülőgépe. A baleset következtében egy személy életét vesztette, 21 katonát kórházba szállítottak.

Forrás: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko

Úttörők táncolnak az orosz (egykor szovjet) úttörőszervezet megalakulásának 93. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a moszkvai Vörös téren.

Forrás: MTI/AP/Jamie Gallagher

Ed Carpenter amerikai autóversenyző a kerítésnek ütközik egy edzésen az Indianapolis 500 elnevezésű gyorsasági autóversenynek otthont adó indianapolisi pályán. Carpenter nem sérült meg.

Forrás: MTI/EPA-APA/Helmut Fohringer

Conchita Wurst, a 2014-es Eurovíziós Dalverseny osztrák győztese fellép a 60. Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos megnyitóján a bécsi Városházán.