Októberben érkezik a német nyelvű filmek fesztiválja

A róka
Vágólapra másolva!
Idén október 5-15. között rendezik meg a 12. Szemrevaló - Sehenswert Filmfesztivált a budapesti a Művész moziban, majd Debrecenben, Szegeden, Pécsett és új helyszínként Veszprémben is vetítik a fesztivál legjobb filmjeit. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete a német nyelvterület legfrissebb filmjeiből ad ízelítőt, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal.  
Vágólapra másolva!

A 11 alkotást bemutató fesztivál nyitófilmje Christian Petzold az idei Berlinalén Ezüst Medve díjat és a zsűri nagydíját nyert Tűzvörös égbolt című filmje.

Ugyancsak látható lesz a Német és Bajor Filmdíjon egyaránt díjazott Sisi és én című német-svájci-osztrák dráma, az idei Bajor Filmdíjon értékelt A róka, a magyar származású svájci rendező, Barbara Kulcsar filmje, a Svájcban közönségkedvenc Aranyéveink és Németország idei Oscar-nevezettje, A tanári szoba, mely a 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon két díjat nyert és tarolt a Német Filmdíjon is.

Budapest után Debrecenben, Szegeden, Pécsett és új helyszínként Veszprémben is vetítik majd a fesztivál legjobb filmjeit.

Bővebb információ és a teljes program a fesztivál honlapján található.