Bombával a kocsijában száguldozik Liam Neeson Antal Nimród új filmjében - videó

Retribution
Vágólapra másolva!
Antall Nimród, a Kotroll és A Viszkis rendezője ismét hollywoodi filmet forgatott. 2007-ben az Elhagyott szoba című horror volt amerikai nagyfilmes debütálása, a főszerepben Luke Wilson és Kate Beckinsale debütálásával (és Quentin Tarantino korábbi operatőre, Andrzej Sekuła értő fényképezésével), majd forgatott Matt Dillonnal és Jean Renóval (A szállítmány, 2009, amelynek producere Sam Raimi volt),aztán Adrien Brody-val (Ragadozók, 2010, Robert Rodriguez produceri támogatásával), készített Metalica-koncertfilmet és dolgozott a Stranger Things című sorozaton, így semmi meglepő nincs abban, hogy legújabb filmjének az Elrabolva-széria akciósztárja, Liam Neeson a főszereplője.
Vágólapra másolva!

Az augusztus végén az amerikai mozikba érkező, amerikai-német-francia-spanyol koprodukcióban készült Retribution (magyarul: Megtorlás) első ránézésre az akciófilmek egyik klasszikus történetvezetését, az ún. határidő-dramaturgiát követi majd.

A 71 éves Liam Neeson által alakított Matt Turner nevű, Berlinben élő üzletember épp a gyerekeit vinné autóval iskolába, amikor telefonon közlik vele: a kocsiban időzített bombát helyeztek el, és ha nem teljesít néhány piszkos feladatot, akkor egész biztos a levegőbe repül az egész család.

A filmben Neeson mellett Matthew Modine, Jack Champion, Lilly Aspell, Embeth Davidtz alakítja, Arian Moayed és Noma Dumezweni is szerepel, és bár az első trailer leginkább a Féktelenül című 1994-es akcióklasszikust idézi, a Retribution egy 2015-ös, a legjobb vágás és hang Goya-díjaival kitüntetett spanyol thriller, az El desconocido remake-je.