A rajongók máris elkezdtek lobbizni: kapjon Oscar-díjat Leonardo DiCaprio és Martin Scorsese!

Megfojtott virágok
Vágólapra másolva!
A cannes-i fesztiválon rendkívül jó fogadtatásban részesült Martin Scorsese új filmje, a Megfojtott virágok, amelynek a 80 éves rendező két régi munkatársa és barátja, Leonardo DiCaprio és Robert De Niro a főszereplői. A világpremier Cannes-ban volt, de a széles körű bemutatóra őszig várni kell, mégis, a nemrég megjelent előzetes kommentelői szerint, DiCaprio és Scorsese is Oscart érdemel, mert a trailer két perce alapján mind a film, mind a színészi jelenlét rendkívül erős lett.
Vágólapra másolva!

Martin Scorsese és több filmjének főszereplője, Leonardo DiCaprio is kapott már Oscar-díjat: a színész A visszatérőért kapta, Scorsese pedig A tégláért. A rendezőt eddig 13-szor jelölték a rangos díjra csupa kiváló filmért, ehhez képest elenyészőnek mondható, hogy mindössze egyszer nyert. A tippelők szerint Scorsese már csak azért is esélyes egy újabb Oscarra, mert nemrég azt nyilatkozta, hogy a kora miatt nemigen tud már újabb történeteket elmesélni,

ezért minimum egy életműdíjat odaítélhetnek neki legközelebb a Megfojtott virágok apropóján.

A cannes-i fesztivál díszbemutatóján hosszasan, percekig tartó állótaps kíséretében ünnepelt film megtörtént eseten alapul. Az 1920-as években sorra gyilkolták meg az oklahomai oszázs indiánokat mesés vagyonukért, amit a földjükön talált olajnak köszönhetően szereztek. A több tucatnyi gyilkosság ügyében a nyomozás lomha és kényszeredett, sok esetben pedig eredménytelen volt, többek között ez vezetett az FBI megalakulásához. A cannes-i kritikusok összefoglaló véleménye szerint Scorsese a kapzsiság és a korrupció természetrajzát tárja fel nagyszabású alkotásában.


A Megfojtott virágok 2003. október 19-én kerül a mozikba.