Egy furcsa Becstelen brigantyk, az aranyásó pornósztár és Schwarzenegger nagy visszatérése

Anna Nicole Smith dokumentumfilm
Vágólapra másolva!
Arnold Schwarzeneggeren és Jennifer Lopezen nem fog az idő, egy-egy akciódús produkcióban ezt mindketten igazolják, de láthatunk dokumentumfilmet a fiatalon meghalt néhai playmate-ről, Anna Nicole Smith-ről és Selma Blairről, akinek ígéretes pályáját a gyógyíthatatlan betegsége szakította félbe. A májusi streaming-kínálatban ugyanakkor természetesen jócskán találunk ócska darabokat is.
Vágólapra másolva!

Netflix

Anya (május 12.)

Jennifer Lopez ötvenhárom éves, és még mindig kirobbanó formában van. Ennyi pozitívum mindenképpen megállapítható a legújabb filmjéről, amelyben egy bérgyilkosnőt alakít, aki kénytelen magára hagyni a lányát és elrejtőzni egy bevetést követően, hogy megvédje őt a haragosaitól; amikor azonban így is rátalálnak a gyerekére, előbújik a rejtekhelyéről és felveszi a kesztyűt.

Az előzetes alapján egy mozikba kívánkozó produkciónak tűnik az Anya, de óvatosak lennénk, hiszen legutóbb a Ryan Gosling főszereplésével készült dögunalmas A szürke ember vagy a Chris Hemsworth nevével fémjelzett rendkívül monoton Tyler Rake: A kimenekítés is bizonyította, hogy a Netflix A-kategóriás sztárokat felvonultató akciófilmjei éppen addig tűnnek érdekesnek, amíg meg nem tekintjük azokat.

Anna Nicole Smith: Nem ismertek engem (május 16.)

A 2007-ben mindössze harminckilenc évesen meghalt egykori szupermodell és playmate igencsak megosztó személyiség volt. Bár saját magát egyfajta újkori Marilyn Monroe-ként látta, a filmvásznon még annyira sem sikerült kibontakozni, mint a szintén tragikus sorsú kolléganőjének, állandóan a buta, nagymellű szőke nő karakterét osztották rá – a kétezres évek elején a nagy nézettségű, de ízléstelen reality-műsorát, a The Anna Nicole Show-t pedig a legtöbben egyfajta bűnös élvezetként fogyasztották.

A jó hírnevén az sem segített, hogy második férje egy hatvankét évvel idősebb olajmágnás volt, majd miután megözvegyült, a nő hosszan tartó pereskedésbe kezdett az örökségen az öreg fiával. És a modell életét tragédiák sem kerülték el, nem sokkal a halála előtt az első szülött fia – Anna Nicole Smith-hez hasonlóan – gyógyszer-túladagolásban életét vesztette.

A popkulturális hatása azonban tagadhatatlan, Kanada egyik legsikeresebb punk-rock együttese, a Sum 41 még egy anti-szerelmes dalt is írt róla. A Netflix dokumentumfilmje a közvetlen hozzátartozóin keresztül, személyesebb perspektívából mutatja be a sztárt a karrierje csúcsától kezdve a mentális problémákkal és függőségekkel teli utolsó napjaiig.

Fubar (május 25.)

Bár sorozatokkal nem foglalkozunk az összeállításainkban,

Arnold Schwarzenegger visszatérése kivételt érdemel, annál is inkább, mert a Fubar előzetese alapján a sztárról még mindig elhisszük, hogy puszta kézzel képes helyre tenni a jóval fiatalabb ellenlábasait.

A színész egy volt ügynököt alakít, aki boldogon töltené nyugdíjas éveit, amikor váratlanul kiderül: lánya szintén a CIA-nak dolgozik és közösen rögtön bele is csöppenek egy veszélyes ügybe. A széria jól láthatóan a Két tűz között szellemiségét próbálja idézni, azaz önironikus akció-vígjátékról van szó és szemmel láthatóan a költségvetésen sem spóroltak. Azzal kapcsolatban azonban fenntartásaink vannak, hogy a nyolcvanas-kilencvenes évekre hajazó, egyszerűnek tűnő sztori nyolc epizódon keresztül képes-e fenntartani a figyelmet, de bízunk benne, a gyermekkori nosztalgián túl is élvezetes lesz a sorozat.