Emir Kusturica lesz az orosz hadsereg központi színházának főigazgatója

CHINA-BEIJING-BJIFF-RED CARPET (CN) ce
(170417) -- BEIJING, April 17, 2017 (Xinhua) -- Director Emir Kusturica poses on the red carpet before the opening ceremony of the 7th Beijing International Film Festival (BJIFF) in Beijing, capital of China, April 16, 2017. (Xinhua/Zheng Huansong) (mp)
Vágólapra másolva!
Emir Kusturica lesz az Orosz Hadsereg Központi Akadémiai Színházának főigazgatója.
Vágólapra másolva!

A világhírű jugoszláv-szerb filmrendezőt Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kérte fel a tisztség betöltésére, és Kusturica az ajánlatot hálásan elfogadta kettejük hétfői találkozóján - közölte a sajtóval Rosszijana Markovszkaja, a minisztérium szóvivője. Sojgu "az orosz kultúra legjobb hagyományainak megőrzésében és fejlesztésében játszott szerepére tekintettel" kérte fel a kétszeres Arany Pálma-díjas rendező-színészt, hogy legyen az orosz hadsereg vezető színházának irányítója.

Emir Kusturica Forrás: XINHUA/Xinhua News Agency/Zheng Huansong


A szóvivő szerint Kusturica megköszönte és nagy megtiszteltetésnek nevezte a felkérést, méltatta a színház "nagy múltját és hagyományát", és kijelentette, hogy "egy olyan világban, amelyben gyorsan változnak az értékek, ő a klasszikus értékek megőrzésére fog törekedni".

- mondta el a szóvivő. Az 1929-ben alapított moszkvai színházban főleg háborús témájú drámákat játszanak.