Velencében mutatják be a Giuseppe Tornatore által rendezett Morricone-filmet

MORRICONE, Ennio
A 2016. február 28-án készült képen Ennio Morricone kétszeres Oscar-díjas olasz zeneszerző, karmester az Aljas nyolcas című film zenéjéért kapott Oscar-díjat tartja a kezében a díjátadó ceremónián Hollywoodban.
Vágólapra másolva!
A tavaly elhunyt kétszeres Oscar-díjas olasz zeneszerzőről, karmesterről, Ennio Morriconéról szóló dokumentumfilm is szerepel a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál programjában.
Vágólapra másolva!

A filmmustra szervezőinek keddi közlése szerint a Giuseppe Tornatore rendezte Ennio című filmet a versenyprogramon kívül mutatják be.

- idézte fel a rendező, hozzátéve, hogy az évtizedek alatt kettejük barátsága egyre erősebbé vált.

Tornatore szerint a közös munka alatt egyre jobban megértette Morriconét mint férfit és mint művészt, ezért mindig is foglalkoztatta a gondolat, hogy milyen dokumentumfilmet készíthetne róla.

Az Ennio című produkcióban mások mellett Bruce Springsteen amerikai rockzenész, Quentin Tarantino filmrendező és Hans Zimmer német zeneszerző is megszólal.


Morricone tavaly júliusban, 91 éves korában halt meg Rómában. Karrierje során több mint 500 film zenéjét írta, köztük az Egy maréknyi dollárért és a Volt egyszer egy vadnyugat című klasszikusokét.

A 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált szeptember 1. és 11. között rendezik.