Az Élősködők dél-koreai rendezője lesz a 78. Velencei Filmfesztivál zsűrielnöke

BONG Dzsun Ho
Los Angeles, 2020. február 10. Pong Dzsunho dél-koreai rendező átveszi a legjobb nemzetközi filmnek járó elismerést az Élősködők című alkotásért a 92. Oscar-gálán a hollywoodi Dolby Színházban 2020. február 9-én. MTI/EPA/Etienne Laurent
Vágólapra másolva!
Bong Dzsun Ho, az Oscar-díjas Élősködők című film dél-koreai rendezője lesz a 78. Velencei Filmfesztivál nemzetközi zsűrijének elnöke - jelentették be pénteken a filmmustra szervezői.
Vágólapra másolva!

- fogalmazott a közleményben idézett rendező. "A zsűri elnökeként és mindenekelőtt javíthatatlan filmrajongóként kész vagyok megcsodálni és megtapsolni a fesztivál által kiválasztott összes nagyszerű filmet" - fűzte hozzá.

A filmfesztivál művészeti vezetője, Alberto Barbera olyan rendezőként méltatta a dél-koreai filmest, aki "a mai szerzői film egyik leghitelesebb és legeredetibb hangja világszerte".

Bong Dzsun Ho dél-koreai rendező átveszi a legjobb nemzetközi filmnek járó elismerést az Élősködők című alkotásért a 92. Oscar-gálán Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent

Az 51 éves Bong Dzsun Ho az Élősködők című filmjével elnyerte az Arany Pálma-díjat a 2019-es cannes-i filmfesztiválon, majd 2020-ban négy Oscart is kapott a legjobb eredeti forgatókönyv, nemzetközi film, rendező és a legjobb film kategóriában.

Ez volt az első nem angol nyelvű alkotás az Oscar-díj történetében, amely elnyerte a legjobb filmnek járó elismerést.

A dél-koreai rendező korábban A gazdatest, a Snowpiercer - Túlélők viadala és az Okja című filmjeivel is sikert aratott.