Mark Hamill imádta megszólaltatni a gyilkos robotbabát

2018-10-02 The Kaslan Project 0043.dng
Gabriel Bateman a filmben
Vágólapra másolva!
Mozikban az 1988-as Gyerekjáték című, hat folytatást megért horror új változata, amiben Mark Hamill, a Star Wars-filmek Luke Skywalkere szólaltatja meg a címszereplő gyilkos babát, Chuckyt. A film rendezőjét, Lars Klevberget és producereit (Seth Grahame-Smith és David Katzenberg) Los Angelesben értük utol telefonon.
Vágólapra másolva!

Elsőként arról kérdeztük az alkotókat, miért pont most dolgozták fel az 1988-as változatot. A Stephen King-féle, új Az-t is jegyző Grahame-Smith és Katzenberg elmondták, hogy az Orion és az MGM stúdiók kérték fel őket, hogy készítsenek új verziót, de ők szerettek volna valami ennél jobb okot arra, hogy pont 2019-ben robbantsanak kasszát a márkanévnek számító horror újragondolásával. Olyan filmet akartak, ami újat mond a mai közönségnek az 1988-as változathoz képest, amihez tud kapcsolódni 2019 embere. Tőlük származik az alapötlet, hogy

Az eredeti Gyerekjáték-ban a játék babát egy gyilkos szelleme szállta meg egy okkult rituálé útján, ezzel szemben az új változatban Chucky egy robotbaba, aki öntudatra ébred, és az emberek ellen fordul, ami toposznak számít a sci-fiben, elég a Terminátor-ra vagy a Mátrix-ra gondolni.

Aubrey Plaza és Garbiel Bateman a Gyerekjáték-ban Forrás: Eric Milner

Grahame-Smith és Katzenberg Tyler Burton Smithre bízták a forgatókönyvet, akivel korábban már dolgoztak, és alig két hónappal a stúdióval való találkozójuk után már kész volt a szkript, négy hónappal később pedig már készen álltak a forgatásra Vancouverben. A rendezőt, Lars Klevberget a szenvedélyessége miatt választották:

A rendezőt pedig az motiválta a projektben, hogy

A filmben a gyerekszereplők egy horrort néznek a tévében: A texasi láncfűrészes mészárlás második részét, ami egyszerre horror és fekete komédia. Megkérdeztük Lars Klevberget, milyen filmek ihlették meg az adaptációját (az eredeti Gyerekjáték-széria mellett):

Ennek az „új barátnak” Mark Hamill adja a hangját. Grahame-Smith és Katzenberg szerint Luke Skywalker megformálója

Nem is elsősorban a Star Wars-filmek miatt gondoltak rá, hanem mert Hamill szinkronszínészként (pontosabban a hangját animált karaktereknek kölcsönző színészként) is sikeres és tapasztalt, a Batman animációssorozat-változatában például ő szólaltatta meg Jokert, ami éppolyan híres szinkronmunka volt, mint Brad Dourif hangja az eredeti Gyerekjáték-ban. Azt mondták,

Lars Klevberg szerint

Gabriel Bateman a filmben Forrás: Eric Milner

Chucky megalkotását nem akarták teljes egészében CGI-ra, azaz számítógépes animációra bízni: Klevberg elmondta, hogy

A film – a horrorrajongók nagy örömére – felnőtt korhatárosra készült. Erről a producerek azt mondták:

Lars Klevberg hozzátette:

Forrás: Child's Play

Megkérdeztük az alkotókat a horror paradoxonáról is: hogy miért élvezhető (akár a rajongásig) egy olyan film, ami csupa kellemetlenséget tartogat a nézőnek. Lars Klevberg rendezett már ilyen műfajú filmet (Polaroid), Grahame-Smith pedig regényt (Büszkeség és balítélet, meg a zombik) és könyvet (How to Survive a Horror Movie: All the Skills to Dodge the Kills) is írt a zsánerben, de mindhárman rajongói a horrornak.

Klevberg szerint

Szerinte az új Gyerekjáték nemcsak horror, de sci-fi és thriller is, Grahame-Smith és Katzenberg pedig hozzátette, hogy