Szauna és heavy metal: 8. Finn Filmnapok a Toldi moziban

heavy túra
Vágólapra másolva!
2019. február 6-10. között, a nyolcadik alkalommal rendezik meg a finn filmes kultúra budapesti mustráját. Az idén 15 éves magyarországi Finn Intézet (FinnAgora) díjnyertes dokumentumfilmeket, nagyjáték- és rövidfilmeket mutat be a budapesti Toldi moziban. Az idei eseményen az érdeklődők megismerhetik, milyen a mozgó szauna élménye, részt vehetnek egy igazi finn heavy metál partyn. Az alkotókkal is találkozni lehet a vetítések utáni programokon és a Színház- és Filmművészeti Egyetemen szervezett mesterkurzuson.
Vágólapra másolva!

A 8. Finn Filmnapok nyitónapján a Jukka Vidgren és Juuso Laatio rendezte Heavy Túra című vígjáték bemutatóját tekinthetik meg a fesztivál látogatói.

A film a 2018-as Cinesfesten megnyerte a közönségdíjat. Az előadás után a rendezőkkel és a zenekar énekesével beszélgethetnek, majd a Toldi Klubban igazi finn buliban vehetnek részt.

A második nap az Antti-Heikki Pesonen rendezte Fejjel előre című fekete komédia lesz műsoron. A vetítés után a film főszereplőjével és Finnország egyik legkedveltebb színésznőjével, Armi Toivanennel beszélgethetnek az érdeklődők.

De bemutatásra kerül A házsártos című 2014-es film folytatása, A házsártos 2. – A jobb napok is, valamint Klaus Härö Az utolsó jófogás című alkotása, melyet a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutattak be, és betekintést ad a műkincsvásárlás különös világába.

A teljes programot itt lehet megnézni.