Richard Dreyfusst is zaklatással vádolják

Richard Dreyfuss
Vágólapra másolva!
Újabb hollywoodi titánt vádolnak szexuális zaklatással. Jessica Teich írónő azt állítja, Richard Dreyfuss hónapokig zaklatta szexuális ajánlataival, amikor közösen dolgoztak egy ABC-műsoron a nyolcvanas években.
Vágólapra másolva!

A színész ügynökén keresztül cáfolta Teich állításait. Teich mostani nyilatkozatát azzal indokolta, hogy felbosszantotta Dreyfuss Twitter-bejegyzése, amelyben kiállt fiáért, akit állítólag Kevin Spacey zaklatott.

Amikor az írónő és Dreyfuss találkoztak, Teich a húszas éveiben járt, épp csak belekóstolt a szórakoztatóipar világába. A 12 évvel öregebb Dreyfuss ekkoriban volt karrierje csúcsán, és az írónő szerint teljes tudatában volt „hatalmával", amivel nem félt visszaélni.

„Nem volt sokkal öregebb, mint én, de összehasonlíthatatlanul más pozícióban voltunk az élet minden területén. Híres volt, gazdag volt, Oscar-díja volt" – mondta Teich a New York Magazine-nak.

Richard Dreyfuss Forrás: AFP

A közös munka 1984-ben kezdődött. A Funny, You Don't Look 200: A Constitutional Vaudville (Vicces, de nem tűnsz 200-nak: egy alkotmányos komédia) című műsort Dreyfuss találta ki az ABC tévécsatornának, ő volt a házigazda és az egyik forgatókönyvíró is. Teich dolga az volt, hogy segítse Dreyfuss kreatív munkáját. A különböző munkaebédeken, megbeszéléseken a családos Dreyfuss el-elengedett egy-egy szexuális poént, de ezeket Teich még nem tartotta annyira zavarónak. Ám amikor 1987-ben a színész arra kérte Teichet, hogy látogassa meg a lakókocsijában.

Az írónő emlékei szerint szóbeli „kérés" nem hangzott el, de a helyzet egyértelmű volt: „Nem emlékszem, hogy a fejem pontosan hogyan került közel a péniszéhez, de arra világosan, hogy azt szerette volna, hogy orálisan kielégítsem. Nem tettem, inkább eljöttem."

Továbbra is munkakapcsolatban maradtak, holott – állítja Teich – Dreyfuss az eset után sem állt le, a szóbeli zaklatások folyamatosak maradtak.

A New York Magazine megkereste Dreyfusst is, aki a lapnak eljuttatott közleményében biztosította a nőket arról, hogy „tiszteli és becsüli" őket.

A színész állítja, azóta megváltozott, ugyanakkor biztos abban, hogy soha nem zaklatott senkit.

Teich úgy reagált Dreyfuss közleményére, hogy a színész legalább elismeri, hogy „valami történt", ahogy azt is, hogy abban az időben nem viselkedett úriemberhez méltóan. „Azt sajnálom, hogy nem teljesen őszinte" – tette hozzá.