Az amerikai nők rettegni akartak a hétvégén

Annabelle 2
Vágólapra másolva!
Az Annabelle 2 a tengerentúlon is ráhozta a frászt az emberekre, Pókember és Edgar Wright újabb mérföldkövet ért el, egy animációs film pedig úgy elhasalt, hogy arról még olvasni is fájdalmas.
Vágólapra másolva!

Ezen a hétvégén sem a moziban kapcsolódott ki az amerikaiak többsége, az augusztus az utóbbi évtizedek legalacsonyabb látogatottságát produkálhatja Észak-Amerikában. Az egyik múlt heti premierfilmnek, A mogyoró-meló 2-nek is sikerült összehozni egy negatív rekordot a maga 8,9 millió dolláros kezdésével: nem volt még film, amit több mint 4000 moziban vetítettek, és ilyen kevés pénzt keresett volna az első hétvégéjén.

Grimbusz és Andie A mogyoró-meló 2 című animációs filmben Forrás: Freeman Film

A nyári mozizási kedv hiánya egyedül az Annabelle 2-n nem éreztette a hatását, a parababa legújabb eljövetele 35 millió dollárt termelt a Warnernek. A Démonok között franchise-on nem fog az idő, a spinoff folytatása is közel annyi pénzt hozott, mint a 37,1 millióval indító Annabelle, vagy a 40,4-gyel elrajtoló Démonok között 2.

Annabelle és Lulu Wilson az Annabelle 2: A teremtésben Forrás: Intercom

A meglepően jól sikerült Annabelle 2 a nők körében is népszerű: míg a horrorfilmet általában a férfiak zsánerének tartják, az amerikai közönség 52 %-át nők alkották, és a jegyek 46 %-át a fiatalok vásárolták fel, egészen pontosan a 25 év alattiak. Az Annabelle második része nemzetközi szinten már 71,7 millió dollárt szedett össze, és mindössze 15 millióból készült, ez alapján jó pár évig számíthatunk még a Démonok között világában játszódó filmekre.

Kathryn Bigelow drámája, az 1967-es detroiti zavargásokról szóló Detroit ezen a héten sem mozgatta meg a nézőket, alig hárommillió dollárt kalapozott össze. Az Oscar-díjas Brie Larson sem sok amerikai szívét törte össze legújabb drámájával: a The Glass Castle a maga 4,8 millió dollárjával épphogy felfért a tízes toplistára.

Brie Larson a The Glass Castle című filmben Forrás: Lionsgate

A Setét Tornyo-t valószínűleg nem ajánlották az ismerőseiknek a nézők, így az elbaltázott Stephen King-adaptáció majdnem 60 %-ot esett vissza a második hétvégére, a hozzánk sajnos nem érkező csajos vígjáték, a Girls Trip viszont jól tartja magát, a Dunkirk-öt pedig továbbra sem lehet letaszítani a dobogóról.

Regina Hall, Tiffany Haddish, Jada Pinkett Smith és Queen Latifah a Girls Trip című filmben Forrás: Universal

A Pókember: Hazatérés-re sem untak még rá a nézők, így a Marvel legújabb szuperhősfilmje átlépte a 300 milliós határt Észak-Amerikában, ami idén eddig csak a Wonder Woman-nek és A szépség és a szörnyeteg-nek sikerült.

A Nyomd, bébi, nyomd is nagy eredménnyel büszkélkedhet, a hétvégén összejött a százmillió dolláros bevétel hazai pályán, és ez a Tűnj el! sikerével együtt azt bizonyítja a blockbusterekkel küszködő stúdióknak, hogy megéri eredeti filmeket csinálniuk szolid költségvetésből, mert a közönség vevő rájuk.

Tízes észak-amerikai toplista (zárójelben a hétvégi bevétel és az eddigi összbevétel millió dollárban):

1. Annabelle 2: A teremtés ($35 / $35)
2. Dunkirk ($11,4 / $153,7)
3. A mogyoró-meló 2 ($8,9 / $8,9)
4. A Setét Torony ($7,8 / $34,3)
5. Az Emoji-film ($6,6 / $63,5)
6. Girls Trip ($6,5 / $97,1)
7. Pókember: Hazatérés ($6,1 / $306,4)
8. Kidnap ($5,2 / $19,3)
9. The Glass Castle ($4,8 / $4,8)
10. Atomszőke ($4,5 / $42,8)