Nézze meg elsőként Ryan Gosling és Russell Crowe akcióvígjátékát!

Rendes fickók
Vágólapra másolva!
Ha kíváncsi, hogyan megy egymás agyára Ryan Gosling és Russell Crowe, miközben egy eltűnt lány után nyomoznak a hetvenes évek Los Angelesében, játsszon, és jegyet nyerhet a Rendes fickók premier előtti vetítésére. Mi a nyári szezon egyik legjobb filmjére készülünk, és arra, hogy a végére már fulladozni fogunk a sok nevetéstől.
Vágólapra másolva!

A Vasember 3 sikerrel záruló kitérője után Shane Black ismét visszatért ahhoz a filmtípushoz, aminek a forradalmasítása miatt a leginkább szeretjük őt. Fanyalogni szokás az önismétlés láttán, de a Halálos fegyver és Az utolsó cserkész írója, a Durr, durr és csók író-rendezője annyira érzi az akció- és a buddy filmek összekeverését, hogy élete végéig alkothatna ebben a hibrid zsánerben, egy rossz szavunk sem lehetne.

Russell Crowe, Ryan Gosling és Angourie Rice a Rendes fickók című filmben Forrás: Freeman Film

Magyarul haverfilmnek fordítható a műfaj, amelyben általában két, eltérő személyiségű ember kénytelen együtt dolgozni, akik kezdetben ki nem állhatják a másikat. Először Mel Gibson és Danny Glover súrlódásain nevethettünk és izgulhattunk, a kétezres években jött Robert Downey Jr. és Val Kilmer párosa, most pedig a tökkelütött magánnyomozót alakító Ryan Goslingot és a mindent izomból megoldó Russell Crowe-ot eresztette össze.

Margaret Qualley a Rendes fickók című filmben Forrás: Freeman Film

A hetvenes évek rikító színű kulisszái között játszódó Rendes fickók bizonyára kacifántos története azzal veszi kezdetét, hogy Gosling és Crowe párosa egy eltűnt lány után kezd nyomozni, akit Andie McDowell lánya, Margaret Qualley alakít. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az ügy sokkal bonyolultabb, mint ahogy elsőre hitték, és nyugtalanító gyakorisággal találkoznak holttestekkel, keverednek lőpárbajokba és autós üldözésekbe.

Az akcióvígjáték humora fergeteges lesz az előzetesek alapján: a végső trailert is úgy megpakolták poénokkal, hogy az három másik filmre is elég lenne. Gosling magánnyomozójánál még a férfi kiskamasz lánya (Angourie Rice) is talpraesettebb, az először ütő és csak utána Russel Crowe-nak pedig nincs türelme társa szerencsétlenkedéseihez. Rendes fickók-ban Kim Basinger is feltűnik, aki utoljára a Szigorúan bizalmas-ban játszott együtt az ausztrál színésszel.

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt:

Shane Black előszeretettel emeli be a filmjeibe a karácsonyt.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt május 24-én, kedden 19 órára az Aréna moziba:

Aczél András, Ádám Csaba, Agócs Bence, Babarik Csilla, Bacsó Orsolya, Badari Péter, Bagyura Ágnes, Bakainé Gál Adrienn, Bán Judit, Barbara Krisztián, Bárdos Kitti, Bartos Zsombor, Beregi Péter, Besze Csilla, Bihari Norbert, Birkás Petra, Borók Borbála, Brekk János, Czibula Krisztián, Csenki Máté, Csillag Ádám, Danka Zoltán, Dér Adrienn, Hegedűs Gabriella, Horváth Ildikó, Ibrányiné Kvasz Szilvia, Meixner Ágnes, Nagy András, Nagy Dániel, Nagy Péter, Nagy Zsuzsanna, Nógrádi Attila, Ökrös Tamás, Pajcsics Sándor, Papp Fruzsina, Pappné Bácsalmásy Rita, Pótor Zsuzsanna, Pöttyös Panna, Rigó Béla, Sáfrány Beáta, Simon Róbert, Soós Eszter, Straub Adrienn, Szabados Zsuzsanna, Szegfű Rita, Székely Dániel, Székely Gábor, Szilicsány Nóri, Szomszéd Orsolya, Szöllősy Gábor, Tiszai Nóra, Toldi Gábor, Tolnai Tamás, Tóth Dániel, Török Bettina, Turán Adrienn, Turner Zoltán, Várdombi Csilla, Varga Zsófia, Vékony Zsolt, Veszeli Eva, Veszprémi Mónika, Vizi Betti, Vörös Nóra, Wittman Ernő

Amennyiben nem látod a nevedet a fenti listában, ne szontyolodj el, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!