Vágólapra másolva!
Ha kíváncsi vagy, hogyan küzd meg Tom Hanks a szomáliai kalózokkal a tengeren, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess a Phillips kapitány premier előtti vetítésére az Origo Filmklubba.
Vágólapra másolva!

Paul Greengrass, aki elsősorban rázkódó kamerás, a nézőt az akció közepébe bedobó, erőteljes Jason Bourne-filmjeiről ismert, most egy megtörtént esetet dolgozott fel, ami már eredetileg is olyan volt, mintha hollywoodi forgatókönyvírók találták volna ki: a Phillips kapitány a Maersk Alabama teherhajó 2009-es eltérítéséről szól, amelyet szomáliai kalózok hajtottak végre váltságdíj reményében. A hajó kapitányát Tom Hanks játssza, aki az első kritikák szerint döbbenetesen erős alakítást nyújt a filmben.

Phillips kapitány Forrás: InterCom

A Richard Phillips memoárján alapuló forgatókönyvben azt tetszett Greengrassnak, hogy nem egy egyszerű rosszfiúk a jófiúk ellen-sztori volt: "tudod, hogy az egyik a kalóz, a másik a kapitány, hogy Hanks az ártatlan, a srác pedig a bűnöző, de ez a leosztás menet közben lassan, de biztosan megváltozik, és ahogy összetettebbé válik a helyzet, úgy válik emberibbé is".

A rendezőt az is vonzotta a Phillips kapitány-ban, hogy az előző négy filmjével (A Bourne-csapda, A United 93-as, A Bourne-ultimátum, Zöld zóna) szemben ez nem egy tipikusan 9/11 utáni történet, hanem egy általános érvényű bűnügyi sztori, melyek közül "a legjobbak mindig a bűnről és a következményeiről szólnak, mint a Bűn és bűnhődés. És amikor a bűnnel és a következményeivel foglalkozol, akkor elgondolkodsz a társadalmon is, amelyben a bűnt elkövették".

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt:

Ha Tom Hankst Oscar-díjra jelölik Phillips kapitány megformálásáért, az a hatodik jelölése lesz.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt november 6-án szerdán 19 órára a MOM Park mozi 5-ös termébe.

Apagyi Andrea, Bajusz János, Balogh István, Baloghné Mihály Ágnes, Bárdos Kitti, Beregi Péter, Bognár Erzsébet, Borsiné Vörös Mónika, Braun Lajos, Császár Andrea, Cselenyák Katalin, Csonka Gábor, Csonka Krisztina, Erős Zsuzsanna, Fáy Eszter, Fazekas András, Fekete Zoltán, Felker Márton, Füleki Sándor, Gódor Nikoletta, Golba Ádám, Gondos Dóra, Gulyás Gábor, Hajnal Gréta, Halász Gergely, Harkai Linda, Hegedűs Norbert, Holtai Bence, Horváth Márta, Hosszú László, Ihász Gábor, Kanyári László, Kaposi Judit, Kelemenné Hellinger Mária, Kenyeres Roland, Kerner Norbert Zsolt, Keveházi Áron, Kincses Benjamin, Kisspál Gábor, Kovács Julianna, Kőkes István, Kövi Péter, Kukity Ádám, Láng Erzsébet, Licsicsányi Anett, Lippai Zsolt, Majtényi Erika, Makkai Attila, Mikulik Krisztina Nikolett, Milus István, Nagy István, Niederkirchner Szabina, Oláh Nóra, Pajor Csanád, Patyi Gergely, Paulik Veronika, Pavelka Dorottya, Petrik Zsófia, Pirint Ágnes, Rózsa Balázs, Rózsás Emilia, Schwarczenberger Magdi, Siskovity Nevena, Sóvágó Judit, Szabó Julcsi, Szalay Richard, Szeitner Zsuzsanna, Széll Ági, Takács Kristóf, Tihon József, Tóth Gábor, Török Péter, Trabajkó Bálint, Tucker Dávid, Ulcz Norbert, Urbancsek Mária, Ursinyi János, Varga Péter, Vida Gusztáv, Vlasics Rozália, Vrabecz Virág

Amennyiben nem látod a nevedet a fenti listában, ne szomorkodj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!