Ki ez a sok félmeztelen pasi?

magic mike
Vágólapra másolva!
Steven Soderbergh most bemutatott Magic Mike-jában kisebb tánckarnyi kockás hasú, feszes fenekű jócsávó vetkőzik a kedvünkért. Van köztük exmodell, hivatásos pankrátor, és akad, aki tényleg sztriptíztáncos volt. Bemutatjuk a tangás szuperpasikat.
Vágólapra másolva!

Matthew McConaughey (Dallas)

Forrás: Big Bang Media
Matthew McConaughey a Magic Mike-ban

Három éve még azon nosztalgiáztunk, hogy milyen jó kis színész volt Matthew McConaughey, mielőtt az ezredforduló magasságában rájött, hogy azért is fizetnek neki, ha félmeztelenül, beszívva szörfözik. Akkor még abszolút nem számítottunk rá, hogy két évvel később teljesen újraépíti a karrierjét - talán a negyvenet betöltve esett le neki, hogy örökké mégsem fog megélni az ingje ledobálásából. Tavaly először a meglepően vállalható Az igazság árá-val (The Lincoln Lawyer) okozott meglepetést, kellemesen megidézte a Ha ölni kell-beli ügyvéd figuráját, aztán Velencében nyűgözte le a kritikusokat az egyszerre überbrutális és félelmetesen vicces Killer Joe-val (ami hozzánk sajnos azóta sem jutott el), végül Richard Linklater Bernie-jében villantott egy vicces epizódszerepet.

Forrás: Cannes Film Festival
Matthew McConaughey a Mud-ban

Az idei cannes-i filmfesztiválon végképp világossá vált, hogy McConaughey visszatért: a The Paperboy-ban ismét egy Ha ölni kell-es, az igazságért foggal-körömmel küzdő pasit alakít, továbbra is meggyőzően, a Mud-ban pedig egy fura csavargót, aki - talán nem teljesen bölcsen - bármit megtenne a szerelméért. A Magic Mike-ban persze megint vetkőzik, de már a szereposztás kihirdetésekor sejthető volt, hogy ez most élvezetesen önironikus alakítás lesz tőle, és valóban. A kétezres évek derekán nevetségesen hangzott volna, hogy várjuk a következő McConaughey-filmet, most már egyáltalán nem: az izmaitól is megvált a megtörtént eseten alapuló The Dallas Buyer's Club-hoz, amiben egy AIDS-es villanyszerelőt játszik a 80-as években, aki illegális gyógyszerekhez folyamodik, hogy meghosszabbítsa az életét, aztán pedig Martin Scorsese The Wolf of Wall Street-jében láthatjuk. Nagyon úgy tűnik, McConaughey a következő években egyre érdekesebb lesz.

* * *

Channing Tatum (Magic Mike)

Forrás: Big Bang Media
Channing Tatum (középen) a Magic Mike-ban

Channing Tatum modellként, reklámszínészként és táncosként kezdte a karrierjét - azóta kiderült, rövid ideig sztriptíztáncos is volt -, és ismertté is a Step Up című táncos filmmel vált. Ezért sokan azt feltételezték róla, hogy nem különösebben okos, nem különösebben érdekes színész, aki csak feszes izomtónusa révén érvényesül, de mi már évekkel ezelőtt felhívtuk rá a figyelmet, hogy olyan fajsúlyosabb filmekben is képes helytállni, mint az Őrangyallal, védtelenül, vagy a Közellenségek. A nyilatkozataiból rögtön látszik, hogy teljesen jó fej, de akkor lett igazán izgalmas számunkra, amikor kiderült, hogy öniróniának sincs híján: készségesen hülyét csinált magából egy Dirty Dancing-et parodizáló szkeccs kedvéért. Aztán a 21 Jump Street-ben végleg bebizonyította, hogy nagyon is fekszik neki a komédia műfaja.

Forrás: InterCom
Channing Tatum és Jonah Hill a 21 Jump Street-ben

A Kedves John!-nal, Fogadom-mal és G. I. Joe-val kellett megdolgoznia azért, hogy elég híres legyen ahhoz, hogy már csak azt kelljen csinálnia, amit igazán szeret, de amikor az év elején kijelentette, a jövőben már csak olyan filmben akar játszani, aminek az alkotói folyamatában szervesen részt vesz, talán már senki sem lepődött meg. Mázlija, hogy bekerült Steven Soderbergh A bűn hálójában-jába: a forgatáson szóba került Channing sztriptízes múltja, és ott helyben megdumálták, hogy ebből filmet csinálnak együtt. Annyira egymásra kattantak, hogy a Magic Mike óta már leforgatták a The Bitter Pill-t is, és nem győzzük kivárni, hogy Tatumot Rooney Mara börtöntöltelék férjeként lássuk benne. A harminckét éves színész mostanra akkora név lett, hogy a G. I. Joe folytatását át kellett variálni miatta: már leforgatták, amikor a Paramount stúdió rájött, hülyeség volt a film elején kinyírni a sztárjukat, és most pótforgatást tartanak, és átpofozzák, hogy Tatum többet szerepeljen benne. Aztán jöhet Roland Emmerich White House Down című akciófilmje és a Wachowski testvérek Jupiter Ascending című sci-fije.

* * *

Alex Pettyfer (Adam, a kölyök)

Forrás: Big Bang Media
Alex Pettyfer a Magic Mike-ban

A kockahasú brit szépfiú igazából még nem bizonyította nézőmágnes státusát, de legalább máris úgy viselkedik, mintha A-listás sztár lenne, már ami az arroganciát illeti. Tavaly a bulvárblogok azon csámcsogtak, hogy A negyedik forgatásán Pettyfer munkabeszüntetéssel fenyegetőzött, amikor kiderült, van olyan kollégája, aki nagyobb gázsit kap nála, a Csúf szerelem (Beastly) mögött álló stúdió fejeseit pedig azzal akasztotta ki, hogy két órát késett egy találkozóról. Az 1990-es születésű színész ehhez képest még nem túl sokat tett le az asztalra: első filmszerepét Az első bevetés (Stormbreaker) című családi akciófilmben játszotta, ahol ő volt a tini titkosügynök főhős, de a film nem lett sikeres, az USA-ban országos szinten forgalmazásba sem került.

Forrás: Fórum Hungary
Alex Pettyfer A negyedik-ben

A negyedik, amiben Pettyfer egy különleges képességekkel bíró űrlényt játszott, és a Lopott idő (ahol csak mellékszereplő volt) Amerikában látványosan megbukott, de mindkét film a nemzetközi bevételével tudott szépíteni. Tavaly jött ki a Csúf szerelem is, ami A szépség és a szörnyeteg mai New Yorkba helyezett feldolgozása. Nyilvánvalóan már az alapötlet is idióta, és persze ez a film sem tarolt. Úgy tűnik viszont, Pettyfer kezd okosabb karrierdöntéseket hozni, illetve beleérik az izmosabb szerepekbe: a Magic Mike-ot Lee Daniels The Butler-e követi majd, ami a Fehér Ház életét mutatja be egy több évtizeden keresztül szolgáló komornyik nézőpontjából, és itt Pettyfer olyanokkal játszik együtt, mint Forest Whitaker, John Cusack, Robin Williams és Alan Rickman. Aztán jön Nick Cassavetes Cali-ja, amiben Kristen Stewart partnere lett volna, de most úgy néz ki, be kell érnie Amber Hearddel, utána a Diamond Dogs című thriller, amit Pascal Chaumeil rendez, aki a sikeres Szívrablók-at is csinálta.

* * *

Joe Manganiello (Big Dick Richie)

Forrás: Big Bang Media
Joe Manganiello a Magic Mike-ban

A True Blood nézőinek nem kell bemutatni Joe Manganiellót, aki a harmadik évadtól szerepel a vámpíros sorozatban mint Alcide, a lenyűgöző termetű, forrófejű, de gondoskodó vérfarkas, aki szerelmi négyszögbe keveredik Sookie-val, Erickel és Bill Comptonnal. A csaknem kétméteres Manganiello nem meglepő módon eredetileg sportolónak készült. Középiskolában a labdajátékokban és a színpadi produkciókban is jeleskedett, de többször megsérült, így végül úgy döntött, színészetet tanul. A neves Carnegie Mellon színiiskolában végzett, és diplomázása után rögtön elhívták Sam Raimi Pókember-ének a szereplőválogatására. Peter Parker szerepéért indult, amit nem kapott meg, de legalább eljátszhatta a filmben (meg aztán a harmadik részben is) Flash Thompsont, a Parkert folyton szekírozó rosszarc iskolatársat.

Forrás: HBO
Anna Paquin és Joe Manganiello a True Blood-ban

Ezután főleg tévésorozatok epizódszerepeiben láthattuk, játszott többek közt a Vészhelyzet-ben, az Így jártam anyátokkal-ban és a Tuti gimi-ben is. Emlékezetes moziszerepe még nem volt, de idén már felbukkant a Várandósok-ban is, most pedig a Magic Mike-ban a beszédes becenevű Big Dick Richie-t alakítja. A szuperhősökkel sosincs szerencséje: komoly jelölt volt Superman szerepére Zack Snyder Man of Steel-jében, és már a méreteit is levették, hogy kosztümös próbafelvételt csináljanak vele, amikor ki kellett szállnia a versenyből, mert eltolták a film forgatását, ami így már ütközött volna a True Blood-éval. Jövőre a Breacher című Arnold Schwarzenegger-Sam Worthington-filmben játssza majd egy rossz útra térő rendőrosztag egyik tagját, és ami különösen izgalmas, a pletykák szerint Terrence Malick Knight of Cups című filmjében is megcsípett egy szerepet.

* * *

Matt Bomer (Ken)

Forrás: Big Bang Media
Matt Bomer (szürke nadrágban) a Magic Mike-ban

A sokak szerint félelmetesen jóképű Matt Bomer mozis rezüméje sem túlságosan hosszú még. Ő is játszott a Lopott idő-ben, mégpedig Henry Hamiltont, a 105 éves időmilliomost, akit a film elején Justin Timberlake megment Alex Pettyfer bandájától, ő pedig ráhagyja az idővagyonát. Pici szerepe volt a Légcsavar-ban, a 2006-os A texasi láncfűrészes mészárlás: A kezdet-ben pedig Ericet, Bőrpofa egyik különösen rosszul járó áldozatát alakította. A kiugrást a 2009-ben indult White Collar című tévésorozat jelentette, amiben a főhőst, Neal Caffreyt alakítja, a művelt szélhámost, aki egyezséget köt az FBI-jal, hogy szabadon bocsátják, ha segít más fehér galléros bűnözők lefülelésében. A sorozat Amerikában a negyedik évadnál tart, itthon pedig a tervek szerint ősszel induló RTL II-n fut majd Nagy svindli címmel.

Forrás: AFP
Matt Bomer mint Neal Caffrey a White Collar-ban

A nyíltan meleg Bomer szerepelt Dustin Lance Black 8 című színielőadásában, ami azt a bírósági tárgyalást dolgozta fel, amelyik a melegházasságot tiltó Proposition 8 alkotmányellenességének kimondásához vezetett. Jövőre Ryan Murphy (Kés/alatt, Glee) The Normal Heart című filmjében láthatjuk, amiben Ned Weeks melegjogi aktivista (Mark Ruffalo) párját, Felix Turner újságírót alakítja. A hamarosan megfilmesítésre kerülő A szürke ötven árnyalata című erotikus regény rajongóinak egy része aktívan kampányol a neten, hogy Bomer játssza a Christian Grey nevű milliárdost, aki szenvedélyes szado-mazo viszonyt kezd Anastasiával, a főiskolás főhősnővel, sőt egy kamu magazinborító is elterjedt a neten, ami Bomert kiáltotta ki befutónak, de valójában még írója és rendezője sincs a filmnek, és a szereplőválogatás el sem kezdődött. Bret Easton Ellis mindenesetre jó kis botrányt kavart a napokban: a biszexuális író, aki nagyon szerette volna adaptálni a könyvet, de nem került be a producerek utolsó körös négy jelöltje közé, a Twitteren közölte, hogy bár Bomer "szexi és jó színész", mégsem tartja alkalmasnak Grey megformálására, mert ahhoz olyan színészre van szükség, aki "tényleg odavan a nőkért". Kijelentését nem meglepő módon sokan homofóbnak és diszkriminatívnak találták, de Ellis azóta is csökönyösen ragaszkodik az igazához.

* * *

Adam Rodríguez (Tito)

Forrás: Big Bang Media
Adam Rodríguez a Magic Mike-ban

If You Had My Love-jának a klipjébenSzemben a gyilkossal

Forrás: AFP
Adam Rodríguez a CSI: Miami helyszínelők-ben

Fel-felbukkant különböző tévésorozatokban (Ki ez a lány?, Sírhant művek), de igazán jelentős szerepet csak a 2002-től idén tavaszig futó CSI: Miami helyszínelők-ben alakított. Ő volt Eric Delko, a csapat kubai származású tagja, aki főleg búvárkodásban jeleskedett, de az ujjlenyomatokhoz, valamint a féknyomok és a drogok azonosításához is nagyon értett. Rodríguezt jövőre a viszonylag ismeretlen, ám God of Love című kisfilmjével Oscar-díjat nyert Luke Matheny Lovesick romantikus vígjátékában láthatjuk mint a főhős (Matt LeBlanc) legjobb barátját.

* * *

Kevin Nash (Tarzan)

Forrás: Big Bang Media
Kevin Nash a Magic Mike-ban

Matthew McConaughey sztriptíztáncosai közt akad egy igazi veterán is Tarzan személyében: az őt alakító Kevin Nash júliusban töltötte be az ötvenhármat. A 2 méter 8 centi magas Nash eredeti hivatását illetően pankrátor, és mind a mai napig aktív ezen a területen, de impozáns testfelépítése révén remek karriert futott be mozis kemény- és rosszfiúként is. Először az 1991-es Tini nindzsa teknőcök 2-ben játszotta Shreddert, a mutáns teknősök ellenségét, felbukkant A megtorló című akciófilmben, az Adam Sandler-féle Csontdaráló-ban és az idei Mindörökké rock-ban is. Oscar-díjra hiába pályázna, de a fizikuma még mindig figyelemre méltó.