Vágólapra másolva!
A holló című thrillerben John Cusack Edgar Allan Poe szerepében nyomoz egy sorozatgyilkos után. Ha szeretnéd premier előtt látni, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess az [origo] filmklub vetítésére.
Vágólapra másolva!

John Cusack, aki a 80-as, sőt a 90-es években is az egyik legszerethetőbb romantikus hős volt a moziban, az utóbbi években sajnos már csak ritkán kap igazán izgalmas szerepet. A holló című thrillerben viszont a világ egyik legtitokzatosabb emberét alakítja: a borzongató és szellemes horrornovelláiról ismert Edgar Allan Poe-t, aki 1849-ben, azóta sem pontosan tisztázott körülmények közt hunyt el Baltimore-ban.

Forrás: ecranlarge

James McTeigue (V mint vérbosszú) filmje Poe életének utolsó szakaszához költ egy fiktív történetet: Baltimore-ban sorozatgyilkos garázdálkodik, aki szemmel láthatóan az író-költő művei ihletésére tervezi meg gyilkosságait. Először maga Poe keveredik gyanúba, de aztán az ügyben nyomozó detektív (Luke Evans) rájön, hogy csak Poe segítségével találhatja meg a tettest.

A Szerbiában és Budapesten forgatott filmről Cusack egy interjúban elmondta, hogy a forgatás során éjt nappallá téve Poe-t olvasott, és az is segített abban, hogy beleélje magát a nyomorgó, alkoholista művész sötét hangulatába, hogy "éppen tél volt Szerbiában és Magyarországon. Amúgy is úgy éreztem magamat, mint egy vámpír. Nem sokat aludtam, és úgy éreztem, mintha nyolc héten keresztül csak züllöttem volna. Folyamatosan ebben az állapotban voltam. Aztán, amikor karácsonykor hazautaztam a családomhoz, nem értették, mi történt velem. Kellett egy kis idő, míg visszazökkentem a normális kerékvágásba".

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt:

John Cusack műtárgykereskedőt játszott a Max című filmben.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt május 16-án szerdán 20 órára a Mammut II. mozi 9-es termébe (1123 Budapest, Alkotás utca 53.).

Antal Zita, Bánfi Ruben, Bánki Dániel, Baranyi Nicolette, Bethlen Dávid, Bihari Norbert, Biró-Szatmári Anita, Bojtár Tiborné, Bólyai Zoltán, Dovecz András, Farády Tamás, Flórián Károly, Futó Péter, Gaál Péter György, Géder Melinda, Gonda Györgyi, Gondos Dóri, Gyapay Gábor, Hegyháti Eszter, Hiros Károly, Hirtling Gergely, Horváth András, Huszár Nikoletta, Illés István, Ivanics Márta, Jancsovics Gabriella, Jánosné Knyihár, Juhász Csaba, Juhász Róbert, Kajti Gábor, Kancz Anna, Kárász Eszter, Kecsmár Zita, Kiss Éva, Klujber Attila, Kóczián Tímea, Kótis Nikoletta, Langó Károly, Lipták Noémi, Malik Andrea, Márkus Lilla, Márton Eszter, Medvegy Andrea, Megyes Melinda, Mészáros Zsuzsa, Mezei Petra, Mikó Sándor, Mitkov László, Mitkov Zoltán, Nagy Dezsőné, Pálfi Norbert, Petkó Tímea, Petrán Csaba, Pichler Ágnes, Polaneczki Csaba, Pungor Helga, Simon László, Somlói Zsófia, Szabados Zsuzsanna, Szalai Péter, Szliva Attila, Tardi Sándor, Tari Örs Lehel, Tihanyi Melinda, Tódor Patrik, Tóth Ákos, Tóth Kata, Ulveczki Eva, Váradi Anikó, Várdombi Csilla, Varga Csilla, Vass Attila, Veress Dóra Anna, Virág István, Votiskyné Jakus Edit, Wallner Zsófia, Zeher Kata

Amennyiben nem látod a nevedet a fenti listában, ne búsulj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!