Vin Diesel eszetlenül vezet, Csányi Sándor ügynökmúltat kutat - premierek

Vágólapra másolva!
Autós-jócsajos akcióorgia, hiánypótló ügynöksztori, alvilági thriller, valamint egy érzékeny dán társadalmi dráma is kerül a héten a mozikba.
Vágólapra másolva!

Apacsok - 2010

Miről szól? Kishorváth filmet készül forgatni a nagyapjáról, aki úgy próbálta elviselni a hatvanas évek fullasztó légkörét, hogy a barátaival hétvégente kivonult a természetbe és ott az indiánok életét imitálták. Amikor felmerül a gyanú, hogy az erkölcsösnek hitt nagypapa az államrendészet besúgója volt, Kishorváth nyomozni kezd.


Ki a rendező?
Török Ferenc (Moszkva tér, Szezon), aki legutóbb Spíró György Koccanás című darabjából csinált különleges filmet.

Kik a szereplők? A főbb szerepekben rendkvívül erős alakítást nyújtó Csányi Sándor, Szervét Tibor és Schneider Zoltán mellett muszáj még kiemelni Karalyos Gábor, Wéber Kata, Csomós Mari és Marjai Virág játékát. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a Kontroll után nyolc évvel újra együtt láthatjuk a vásznon a macilányt (Balla Eszter) és Bulcsút (Csányi).

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik már régóta panaszkodnak, hogy nincs jó magyar ügynökfilm.

Mit írtunk róla? "Ha valakinek sokáig lehet bámulni az arcát, akkor az Csányi Sándor, a főszereplő. Színpadon is jó volt, de filmen még erősebb. Kellett ez már neki, hogy most nincs szó csajokról, nem kell jó pasinak lenni, nem lehet megúszni egy csábító nézéssel. Többet tudott megmutatni, mint a Kontroll óta bármikor." - kritikánk a filmről.

További olvasnivaló: Csányi Sándor: Senkitől nem lehet elvárni, hogy hős legyen - riport az Apacsok forgatásáról | "Az ösztöneim pucéran remegnek" - interjú szervét Tiborral

+ + +

Halálos iramban: Ötödik sebesség / Fast Five - 2011

Miről szól? Dom és bandája Rio de Janeiróban készül megcsinálni egy utolsó nagy balhét. Egy elszánt szövetségi ügynököt és egy korrupt üzletembert is ki kell cselezniük ahhoz, hogy megkaparintsák a zsákmányt.


Ki a rendező?
Justin Lin, aki a széria legutóbbi két részét (Halálos iram, Halálos iramban - Tokiói hajsza) is jegyezte.

Kik a szereplők? A megszokott hármashoz (Vin Diesel, Paul Walker, Jordana Brewster) most csatlakozik még Dwayne 'The Rock' Johnson, a már a Desperadó-ban is gonoszkodó Joaquim de Almeida, a Transformers-filmekből ismert Tyrese Gibson, valamint a magyar felmenőkkel büszkélkedhető Elsa Pataky is.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik nem bánják, ha eszeveszetten pörgős autósüldözések és elképesztő kaszkadőrmutatványok mellett falatnyi ruhákban parádézó bombanőket is kell nézniük.

+ + +

Instant dohány / Snabba Cash - 2010

Miről szól? Egy nagyratörő svéd egyetemista, egy chilei bevándoró drogdíler és egy kíméletlen szerb maffiózó kalandjai a svéd alvilágban.


Ki a rendező?
Daniel Espinosa, aki eddig két nem túl ismert filmet jegyez (Tradíciók markában, Babylon kór), de az Instant dohány miatt annyira megnőtt az ázsiója, hogy legközelebb Denzel Washingtont és Ryan Reynoldsot rendezheti a Safe House című nagyszabású thrillerben.

Kik a szereplők? A The Killing című, mostanában rengeteget ajnározott amerikai tévésorozat sztárja, Joel Kinnaman játssza a főszerepet. Ő is szerepelni fog a már említett Safe House-ban.

Kinek ajánljuk? Akik megtudnák, Daniel Espinosának és Joel Kinnamannak mit kellett letennie az asztalra, hogy zsíros hollywoodi melókat kapjanak.

+ + +

Egyszer fent, egyszer lent / Over gaden under vandet - 2009

Miről szól? Hűtlenség, zátonyra futott házasságok, gyerekük sorsával nem törődő szülők. A dán kispolgárok - legtöbbször sikertelenül - keresik a boldogság receptjét.


Ki a rendező?
Charlotte Sieling színésznő ezzel a filmmel mutatkozott be rendezőként.

Kik a szereplők? Egy sor nagyszerű dán színész, köztük az Ádám almái-ból ismert Nicolas Bro, valamint Anders W. Berthelsen, akit többek között a Csak egy szerelmesfilm-ben és az Olasz nyelv kezdőknek-ben láthattunk.

Kinek ajánljuk? Akik kihagyták az utolsó három-négy dán társadalmi drámát, és már érzik az elvonási tüneteket.