A tanár bácsi Russell Crowe átmegy akcióhősbe

Vágólapra másolva!
Kíváncsi vagy rá, Russell Crowe képes-e megszöktetni a börtönből a feleségét? Ha igen, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess A következő három nap című thriller premier előtti vetítésére az [origo] filmklubba.
Vágólapra másolva!

Az Ütközések rendezője, Paul Haggis ezúttal egy francia thrillert (Pour elle - nálunk nem mutatták be) remake-elt, az eredeti színészek helyére Russell Crowe-t és Elizabeth Bankst beültetve. Boldog házaspárt alakítanak, akik élete egy nap tragikus fordulatot vesz: a nőt gyilkosság gyanújával letartóztatják, majd elítélik.

A férj szentül hisz felesége ártatlanságában, és miután jogi úton nem jár eredménnyel, úgy dönt, megszökteti nejét a börtönből. Ehhez profi segítséget is igénybe vesz: a többszörös börtönszökevény Liam Neeson látja el jó tanácsokkal. Aztán a mackós tanár bácsi átmegy akcióhősbe. Ezt nem sok színésznek hinnénk el, de Russell Crowe-ban pont az a zseniális, hogy mindkét típusú figurát teljesen hihetően tudja hozni.

Paul Haggis azzal magyarázta választását, hogy "mindig is szerettem volna rendezni egy thrillert, filmesként Hitchcock filmjei voltak rám a legnagyobb hatással". A francia eredeti alig másfél órás, Haggis verziója viszont fél órával hosszabb: "[az eredeti filmnek] nagyon jók voltak az arányai, de olyan kérdéseket vetett fel, amiket nem teljesen volt ideje megválaszolni, és én is fel akartam tenni a saját kérdéseimet a történettel kapcsolatban ... néhány jelenetet pontosan úgy vettem fel, mint az eredetiben ... de az én filmemben sokkal több minden van".

Ha szeretnéd megtekinteni A következő három nap című filmet az [origo] filmklub január 18-ai vetítésén, nem kell mást tenned, mint megválaszolni az alábbi kérdést, s a helyes választ a lakcímeddel együtt elküldeni a filmklub@origo.hu címre. A levél tárgya "A következő három nap" legyen, egy olvasó csak egy választ küldhet be.

+ + +

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a B) válasz volt:

Russell Crowe-t tavaly Robin Hood szerepében láthattuk a mozikban.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt január 18-án kedden 20 órára a Palace Mammut mozi 13-as termébe (1024 Budapest, Lövőház utca 2.):

Babos Zoltán, Bacsó Dorottya, Baróti Ilona, Bedekovits Tibor, Bencze András, Bilecz Katalin, Blénessy Berta, Cseh Sándor, Csillag Zsuzsa, Csonka Krisztina, Csontos Zsolt, Domak István, Fekete Klára, Frey Ferenc, Gyenes Erzsébet, Hagyó Brigitta, Hajnal László, Isépy Anett, Jenei Éva, Kádár Gabriella, Kákonyi Attila, Kaposvári Viktória, Károssy Fruzsina, Képolnási Ildikó, Kiss István, Kiszler Ferenc, Kóczán Gábor, Kovács Ákos László, Kovács Éva, Kovács Zsolt, Kovalcsek Tímea, Küzdy Anikó, Lengyel Anna, Lengyel Károly, Loksa Ildikó, Lovász Gyöngyi, Marecskó Mária, Mészáros Krisztina, Mihály Zsuzsanna, Nagy József, Nagy Tímea, Náton Diana, Oláh Dolli, Orgován Krisztina, Ötvös Lóránt, Pickermann Adél, Pózmány Anna, Resch Tibor, Reszler Klaudia, Romfa Éva, Sasvári Ernő, Schelcz Anita, Schwarczkopf Attila, Sebestyén Csaba, Sőre Beáta, Sőrés Anita, Stroján József, Szabados Enikő, Szabó Zsuzsanna, Szakál Szilárd, Szántó Gábor, Szatmári Anita Márta, Székely Tímea, Szendrei Orsolya, Szűcs Kálmán, Takács Dorottya, Takács Péter, Tóth Anikó, Ungvári Renáta, Urbán Zsuzsanna, Várbíró Péter, Vidor Betti, Villám Virginia, Welsch János, Zimmermann Edit

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne búsulj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!