Vegyél részt Clooney és Pitt őrületében!

Vágólapra másolva!
Az Égető bizonyíték című vígjátékban a Coen testvérek minden eddiginél idétlenebb énjüket mutatják meg Brad Pitt és George Clooney segítségével. Ha szeretnéd megnézni a filmet, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess az [origo] filmklub premier előtti vetítésére. Az Égető bizonyíték előtt egy csajbarátságról szóló vicces rövidfilmet vetítünk.
Vágólapra másolva!

A Coen testvérek az Oscarokkal elhalmozott Nem vénnek való vidék morbid világa után a könnyed idiotizmus terepén pihenték ki magukat: bár Égető bizonyíték című filmjükben az észak-amerikaiak paranoiáját és kapzsiságát is parodizálják, a társadalomkritikai hangvétel helyett szerencsére a fékevesztett őrültködés jellemző inkább a filmre.

A cselekmény mozgatórugója egy fitnessteremben hagyott CD, ami vélt vagy valós amerikai államtitkokat tartalmaz, így egyeseknek (talán) rengeteg pénzt megér. A szövevényesen idétlen ügybe ilyen vagy olyan módon sokan belekeverednek: a fitnessterem két alkalmazottja (Brad Pitt és Francis McDormand), a CD tulajdonosa (John Malkovich), a felesége (Tilda Swinton) és a feleség szeretője (George Clooney) többek közt.

Forrás: [origo]
Égető bizonyíték | George Clooney


Coenék közismerten imádnak idiótát csinálni Clooneyból (Ó, testvér, merre visz az utad?, Kegyetlen bánásmód), aki újra és újra örömmel vállalja a feladatot, de a fivérek ezúttal nem csak vele, hanem Brad Pitt-tel is keményen kiszúrtak forgatókönyvírás közben. Joel Coen azt mondja, hogy a Coen-univerzumban újonc Pitt-tel ugyanolyan öröm volt együtt dolgozni, mint a régi motoros Clooneyval, és hogy "kijelenthetjük, hogy idióták párbajáról szól a film".

A macska szerepe a francia irodalomban | Bata Éva és Réti Adrienn


Az Égető bizonyíték előtt levetítjük Zomborácz Virág A macska szerepe a francia irodalomban című tizenhárom perces kisfilmjét. A Forgács Zsuzsa novellái alapján készült rövidfilm két lakótársnő (Bata Éva és Réti Adrienn) szoros, de ellentmondásos viszonyát mutatja be vicces formában.

+ + +

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a B) válasz volt:

Az Égető bizonyíték a harmadik film, amelyben George Clooney a Coen testvérekkel dolgozik együtt.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt november 24-én hétfőn 20 órára a Művész mozi Chaplin termébe (1066 Budapest, Teréz körút 30.):

Bíróné Kolozsi Irén, Bruszt Anita, Bucsánszki Éva, Csicsely Erika, Csőkör Zoltán, Dankó Norbert, Darázs Zsuzsanna, Deli Domicián, Dobos József, Dobsa Zsuzsanna, Éliás Erzsébet, Endrődi Bálint, Faludi Tamásné, Fekete Andi, Fenyvesi Gyöngyvér, Gálos András, Gergely Bernadett, Gulyás Andrea, Gyarmati György, Hargitai Anett, Harmos Zsuzsanna, Hinkel Hermina, Hlács Ferenc, Horváth Ákos, Jezsoviczki Péter, Juhász Benedek, Kemény Roland, Keresztényi Ádám, Keresztes Csaba, Koszper Gábor, Kraxner Józsefné, Lakatos Norbert, Ligeti Eszter, Lovas Zoltán, Mándoki Róbert, Marczali Ferenc, Mátyási Sándor, Molnár Krisztina, Nagy Csilla, Nagy Péter, Novák Krisztián, Pásztor Ildikó, Petényi Attila, Polonkai Ákos, Pozsonyi Janka, Rácz Éva, Sárkány Petra, Schmek Eszter, Simon Gréta, Sinkovics Bálint, Stanfel Szilvia, Szabó Kata, Szász Gabriella, Szilágyi Dániel Örs, Tóth Frigyes, Tuka Boglárka, Turai Dóra, Vámos Orsolya, Varga Márta, Veréb Géza, Virág Évi, Volcz Dénes, Vozár Enikő, Zborai Zsolt, Zupcsán Tünde

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne csüggedj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!