Vágólapra másolva!
Ismét Hellboyra hárul a feladat, hogy megmentse az emberiséget, ezúttal a fantázialények támadásától. Ha szeretnéd megtudni, hogyan végződik a küldetése, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess a Hellboy II - Az Aranyhadsereg című film Magyar Narancs és [origo] filmklub által közösen szervezett premier előtti vetítésére.
Vágólapra másolva!

Négy év elteltével visszatér közénk Hellboy (Ron Perlman), a megtermett vörös szuperhős, hogy rendet vágjon az emberek és a fantázialények szembekerülő világában. A minden eddiginél nagyobb kalamajkát Nuada herceg (Luke Goss) robbantja ki, aki úgy véli, itt az ideje, hogy az emberek és a fantázia birodalma közti tűzszünet véget érjen, és feléleszti a pusztító Aranyhadsereget. Hellboy persze most sem egyedül indul harcba: vele tart két hű társa, a halfejű Abe Sapien (Doug Jones) és gyenge pontja, Liz Sherman (Selma Blair). Ráadásul egy új segítőjük is akad a nehezen meghatározható halmazállapotú Johann személyében.

A "fékezhetetlen agyvelejű" Guillermo del Toro (Cronos, A faun labirintusa) látványtervezői csapata segítségével a Hellboy második részéhez a legkülönfélébb rémisztő lények egész csapatát szülték meg, így még az első filmnél is gazdagabb, A faun labirintusá-hoz hasonló hangulatú, fantasztikus látványvilágot kapunk. A film figuráinak megalkotásában jelentős szerepet vállalt maga Mike Mignola, a film alapjául szolgáló képregény alkotója is.

A szarvait rendszeresen reszelgető Hellboy figurája imádnivaló, de ha valamit nem feltételez róla az ember, akkor az az, hogy sok aspektusát az életből merítette a rendező. Del Toro azonban egy interjúban bevallotta, hogy "a két film számomra részben önéletrajzi. A feleségem sok apróságot felismer belőle. ... Van egy nagy pillanat a filmben, amit én is átéltem, amikor Hellboynak szegezik a kérdést, hogy 'Miért vagy velem?', ő meg csak annyit reagál, hogy 'eh, eh, eh'. ... A figuráimat a saját tapasztalataim és a hozzám közelálló dolgok alapján találom ki. Azt hiszem, könnyű együtt érezni velük, mert ha velem megestek ezek a dolgok, akkor megestek mással is."

Forrás: [origo]

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

Hellboy kedvenc állata a cica.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt augusztus 19-én kedden 20 órára a Palace MOM Park mozi 2-es termébe (1121 Budapest, Alkotás út 53.):

Ágfalvi Andrea, Albert Zsanett, Alparán Gergő, Alpesi Balázs, Andrási Katinka, Árpás László, Asbót András, Bagi Andrea, Balogh Imre, Baráth Tímea, Bede Péter, Csillag Aranka, Doka Viktória, Domokos Krisztina, Drevenka Sándor, Elekes István, Esze Kata, Felföldi Gergely, Gaál Erika, Gödény Erika, Gulrich Csaba, Haluska Zsuzsanna, Hangyási Anita, Hegyi Krisztián, Hideg Edina Gabriella, Kállai Miklósné, Kátainé Kiss Adrienne, Katona Hedvig, Kecskeméti Zoltán, Kelemen Tibor, Kelemen Xénia, Kerner Orsolya, Király Emőke, Kiss István, Koltai Gábor, Korbai Szabolcs, Kósa András, Kósa Vivien, Kulcsár Soma, Kurdy Zsuzsanna, László Róbert, Légrádi Gábor, Lévainé Veres Anikó, Löwin Dávid, Luzsinszky Emőke, Majoros Ildikó, Márkus József, Matula Zsuzsanna, Méry Zsófia, Miholics Beáta, Mózes Krisztina, Mózes Viktor, Novák Ákos, Nyárády Péter, Ocsovai Piroska, Orbán Lászlóné, Pájer Donát, Pál Anna Viktória, Papp Sándor, Pohlot László, Prosinger Artúr, Pünkösti Anikó, Rozgonyi Anna Júlia, Sáfrány-Holenár Mónika, Scherzer Nikoletta, Schild Alex, Sipocz Béla, Soltész Ferenc, Sümegh Réka, Szabó Judit, Szendrőiné Együd Cecília, Szép Bence, Szolnoki Gábor, Szuhodovszki Evelin, Szuprics Adam, Takó Krisztina, Tamás Melinda, Tátrai Ádám, Tengely Gábor, Torma Zsuzsanna, Tóth Krisztina, Tóth Olivér, Tóth Viktor, Trenka Katalin, Urák Árpád, Váradi Emil, Várkonyi Gábor, Velki Anikó, Veres Károly, Weninger Krisztina, Zsámboki Balázs, Zsigmond Anna

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne csüggedj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!