Vágólapra másolva!
A héten mozikba kerülő öt alkotás közt megtalálhatjuk mindkét végletet: Tarr Bélának köszönhetően csigalassú fekete-fehér művészfilmet, az alieneknek köszönhetően pedig B kategóriás sci-fit kapunk. Akad viszont DiCaprióval árult bolygómentés és egy szép francia-amerikai dráma is, reméljük gagyi Asterixék nem vonják el róluk a figyelmet.
Vágólapra másolva!

A londoni férfi - 2007

Miről szól? Maloin, az éjjeli váltóőr egy éjszaka gyilkosság tanúja lesz, és megszerzi a táska pénzt, amelyért a titokzatos londoni férfi embert ölt.

Ki a rendező? Tarr Béla sok nehézség árán elkészült filmje a rendező első új munkája a 2000-es Werckmeister harmóniák óta.

Kik a szereplők? Maloint a cseh rendező, Miroslav Krobot formálja meg, feleségét Tilda Swinton alakítja, a londoni férfit Derzsi János játssza. A nyomozó Lénárt István.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik a Sátántangó-t pörgős kriminek találták.

Mit mondunk még a filmről? Olvasd el cannes-i minikritikánkat!

Mit mond a rendező? A cannes-i filmfesztiválon, A londoni férfi díszbemutatóját követő délelőttön beszélgettünk Tarr Bélával. Tikkasztó hőségben faggattuk a kimerült rendezőt arról, hogy hogyan jött össze a film cseh-magyar-skót főszereplőgárdája, hogy miről szól számára A londoni férfi és főleg arról, hogy hogyan képzeli el a történet nélküli filmkészítést. Olvasd el a cannes-i filmfesztiválon készült interjúnkat!