Betyár világ ez

Vágólapra másolva!
A Coen testvérek legjobb, legsötétebb formájukhoz térnek vissza a márciusban mozikba kerülő, Nem vénnek való vidék című új filmjükkel. Nézd meg az [origo]-n a vérfagyasztó western magyar feliratos előzetesét!
Vágólapra másolva!

A Coen testvérek klasszikus munkáinak (pl. A halál keresztútján, Fargo, A nagy Lebowski) rajongóit talán elkedvetlenítette, hogy a testvérpár az utóbbi években olyan lagymatag munkákat tett le az asztalra, mint a Kegyetlen bánásmód vagy a Betörő az albérlőm, de csüggedésre semmi ok, ugyanis az idei cannes-i filmfesztiválon debütált Nem vénnek való vidék-kel (No Country for Old Men) Coenék visszatértek a régi terepre: brutális-groteszk gyilkosságok, különös-kegyetlen karakterek, westernes-noiros hangulat.

Meggyőződhetsz róla, hogy igazat mondunk, ha a videóablakra kattintasz és megnézed a - nálunk márciusban mozikba kerülő - film magyar feliratos előzetesét. Láthatod benne Javier Bardemet, aki közvetlen közelről, nem mindennapos módszerrel végez egy gyanútlan fickóval, Josh Brolint, aki egy táska pénzt talál, és naivan azt gondolja, nem lesz baj belőle, ha magához veszi a szajrét, a Trainspotting-ból ismert Kelly Macdonaldot, aki ezúttal húzós skót kiejtés helyett vaskos déli akcentussal faggatja Brolin figuráját a táska tartalmáról, Tommy Lee Jonest, a higgadt és dörzsölt serifet, valamint Woody Harrelsont, aki Bardem veszélyességét a bubópestiséhez hasonlítja.

Már a cannes-i filmfesztivál alatt is méltattuk a filmet, amelynek azóta a szájhagyomány egyre messzebbre viszi a jó hírét; az Amerikában hétvégén bemutatott alkotás kimagaslóan jó eredményt produkált a mozikasszáknál, és sejthetően ezután is folytatja majd diadalmenetét, egészen az Oscar-jelölésekig.