Vágólapra másolva!
Casey Affleck az interneten megtekinthető felvételen arról beszél, hogy féltékeny Brad Pittre, és nem fogja elszalasztani a lehetőséget, hogy leszámoljon vele. Affleck nem hagy kétséget afelől, hogy azt tervezi, meggyilkolja Pittet. Mindez persze szerencsére nem a valóság, hanem a Jesse James meggyilkolásáról szóló western előzetese.
Vágólapra másolva!

Ősszel mutatják be az amerikai mozikban a film sztorijával kapcsolatban csepp kétséget sem hagyó című westernt, a The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford-ot (Jesse James meggyilkolása a gyáva Robert Ford keze által). Már megtekinthető az interneten a rövid előzetes, amelyben megcsodálhatjuk a főszereplő Brad Pitt feketére festett haját és az orgyilkost alakító Casey Affleck lenyalt frizuráját is.

A film a vadnyugat egyik leghíresebb banditájának, Jesse Jamesnek a bukását meséli el. Jesse veszte az lett, hogy fenntartások nélkül megbízott a bandájához újonnan csatlakozó Ford testvérekben, Bobban és Charleyban. A fivéreket beköltöztette a házába, hogy segítsenek megvédeni őt az ellenségeitől, azonban Bob titokban egyezséget kötött Missouri kormányzójával arról, hogy segít elfogni Jesset. Végül erre nem került sor, Bob egy alkalmas pillanatban hátulról lelőtte Jesset, aki azonnal meghalt.

A banditakirályt Brad Pitt formálja meg, aki egyben a film egyik producere is Ridley és Tony Scott mellett. A Jessere féltékeny, ezért az életére törő Bobot Ben Affleck öccse, Casey Affleck alakítja, akiről mostanában egyre többet hallani: hamarosan főszerepet játszik a bátyja által rendezett Gone, Baby, Gone című sötét krimi-drámában, illetve az Ocean's Thirteen-ben is feltűnik majd. Mellékszerepet játszik a filmben a színész-író Sam Shepard, valamint Zooey Deschanel (Trillian a Galaxis útikalauz stopposoknak-ból) is.

Forrás: [origo]
Jeremy Renner, Brad Pitt és Sam Rockwell a filmben

A film rendezője Andrew Dominik, aki szemlátomást vonzódik valódi bűnözők történetének a megfilmesítéséhez: előző, debütáló filmje a Chopper volt, amely egy ausztrál gyilkos önéletrajzi könyvén alapult. A film operatőre, Roger Deakins legutóbb a Bőrnyakúak-at fényképezte, de leginkább arról ismert, hogy a '91-es Hollywoodi lidércnyomás óta ő fényképezi a Coen testvérek összes filmjét.

A The Assassination of Jesse James-t Amerikában szeptemberben mutatják be, a magyar bemutató időpontját egyelőre nem ismerjük.