Vágólapra másolva!
Viggo Mortensen és David Cronenberg az Erőszakos múlt után újra együtt: hétfőtől forog az Eastern Promises. Mortensen mellett fontos szerepet kapott Naomi Watts, Vincent Cassel, Armin Mueller-Stahl, és Jeremy Irons felesége, az ír Sinead Cusack is.
Vágólapra másolva!

Eddig csak azt tudtuk, hogy valamikor megcsinálja, most azonban valóra válik a terv: David Cronenberg alig néhány napja kezdte el forgatni legújabb filmjét, az Eastern Promises (Keleti ígéretek) című thrillert. Az IMDb lelkes fórumozói Londonban, a St. John utcában botlottak bele Cronenberg stábjába, többek között Vincent Casselbe.

A történet a kelet-európai emberkereskedelem mélyére hatol: az Oscar-jelölt Armin Mueller-Stahl (Ragyogj!) játssza majd Szemjont, egy Londonban székelő orosz bűnszövetkezet fejét, akit titokzatos szálak fűznek egy veszedelmes, Nyikolaj nevű férfihoz (Viggo Mortensen). Naomi Watts lesz Anna, egy londoni kórház szülésznője, Anna anyjának szerepét pedig az ír színésznő, Sinead Cusack kapta meg. Cassel az orosz banda egyik tagját, Kirilt játssza majd. Az események akkor pörögnek fel, amikor Anna karácsony éjjel tanúja lesz egy kelet-európai prostituált halálának, aki belehal a szülésbe. Anna nyomozni kezd a halott lány után és ezzel egyre nagyobb veszélybe sodorja magát.

A londoni Paul Webster mellett a magyar származású kanadai, Robert Lantos producerkedik az új Cronenberg-filmen. Lantos legutóbb Atom Agoyan thrillerén dolgozott (Az igazság fogságában) és tavaly Egoyannal együtt el is látogatott a budapesti díszbemutatóra. Lantosnak egyébként nem ez lesz az első közös munkája David Cronenberggel: az 1996-os Karambol-nak és az 1999-es Existenz - Az élet játék-nak is ő volt a producere.

Az Eastern Promises bemutatóját 2007. szeptember 14-re tervezik.