Vágólapra másolva!
Ha a háború a pokol, mi jön utána? - Így hangzik Steven Soderbergh új filmjének, a George Clooney főszereplésével készült The Good Germannek a szlogenje. Az előzetes már a neten.
Vágólapra másolva!

A The Good German 1945-ben játszódik Berlinben, közvetlenül a második világháború befejeződése után. Clooney egy Jake nevű újságírót alakít, aki Németországba érkezik, hogy az aktuális helyzetről tudósítson, ám hamarosan nem várt, titokzatos ügybe keveredik: régi szerelmének, Lenának kell segítenie, akinek a férjét Jake számára ismeretlen okból az amerikai és az orosz hadsereg is üldözi. A megoldás lehet, hogy Jake sofőrje, Tully kezében van, aki kapcsolatai révén talán segítséget nyújthat Lenának.

A fekete-fehér film előzeteséből úgy tűnik, hogy Lena afféle femme fatale, aki miatt a film összes férfi szereplője veszélybe sodorja saját magát; kiderül, hogy Tully is Lena szeretője, és azt is látjuk, hogy Tully összerugdossa Jake-et - minden bizonnyal Lena miatt. A szereposztásra egy pillanatig sem panaszkodhatunk: Lenát az isteni Cate Blanchett, Tullyt pedig a tündéri Tobey Maguire alakítja.

A Joseph Kanon regényén alapuló film operatőre és vágója is Soderbergh, ahogy ezt már megszokhattuk a rendezőtől, aki a Traffic óta mindig saját maga fényképezi és vágja filmjeit. A The Good German amerikai bemutatója karácsony napján lesz.

Clooneyval kapcsolatos másik friss hírünk, hogy a színész az Ó, testvér, merre visz az utad? és a Kegyetlen bánásmód után harmadszor is együtt dolgozik majd a Coen-testvérekkel a Burn Before Reading (Olvasás előtt elégetendő) című filmben. A fivérek filmje Stansfield Turner, egykori CIA-főnök könyvén alapul, és egy CIA-ügynökről szól, aki egy könyvön dolgozik, de menet közben elveszíti a lemezt, amelyre az anyagot mentette. Annyit tudunk, hogy Clooney nem a főszereplő ügynököt játssza majd, hanem egy gyilkost, de további részletek egyelőre nem ismeretesek a filmmel kapcsolatban.