Oscar-díjas nők Koltai új filmjében

Vágólapra másolva!
Elkezdődött Rhode Islanden Koltai Lajos új filmjének, az Eveningnek a forgatása, és minden jel arra utal, hogy igazi sikerfilm forog: a drámában Claire Danestől kezdve, Glenn Close-on keresztül, Meryl Streepig a legkiválóbb sztárszínésznők alakítják a főszerepeket, a forgatókönyvíró pedig nem más, mint Az órák szerzője, Michael Cunningham.
Vágólapra másolva!

Az Evening - akárcsak Az órák - egy nőközpontú dráma, amely sztárszínésznők bevonásával mesél el egy megható történetet. A film főhőse, Ann Grant halálos ágyán fekve meséli el lányainak élete meghatározó eseményeit; visszaemlékezései során feleleveníti kapcsolatát főiskolai barátnőjével, egy kérőjével, és igazi nagy szerelmével, akit soha sem tudott elfelejteni. Az idős Annt Vanessa Redgrave, a fiatalt Claire Danes alakítja, Ann lányait Toni Collette és Natasha Richardson játssza. A szereposztás érdekessége, hogy Richardson a valóságban is Redgrave lánya.

Meryl Streep és lánya, az egyelőre nem túl ismert, Mamie Gummer alakítják az idősebb, illetve a fiatal Lilát, Ann barátnőjét, Glenn Close pedig Ann egyik kérőjének édesanyját játssza. Ann feledhetetlen szerelmét Patrick Wilson formálja meg, akit itthon éppen ezen a héten láthatunk majd a mozikban a Cukorfalat pedofil fotósaként.

A regényt, amelyen Michael Cunningham forgatókönyve alapul, Susan Minot írta, aki Bertolucci Lopott szépség című filmjének forgatókönyvírója is volt. Az operatőr Pados Gyula, aki Koltai első filmjét, az itthon alaposan lehúzott, de Amerikában nagy kritikai sikert aratott Sorstalanság-ot is fényképezte.

Hogy még néhány nevet belezsúfoljunk ebbe a hírbe, megemlítjük, hogy a film producere Jeffrey Sharp és John Hart, akik olyan filmeket jegyeznek, mint például a Fiúk nem sírnak és a tavalyi Bizonyítás.

Az Evening bemutatója a jövő év folyamán várható.