Michael Caine megpróbál túljárni Jude Law eszén

Vágólapra másolva!
Ismét vászonra viszik A mesterdetektív című thrillert, amelyben anno Michael Caine és Laurence Olivier nyújtott Oscar-jelölt alakítást. Ezúttal Caine játssza Olivier szerepét, a fiatalabb férfit pedig Jude Law formálja meg.
Vágólapra másolva!

Amikor csaknem egy éve abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy beszélgethettünk Michael Caine-nel, a veterán angol színész megemlítette, hogy szeretné remake-elni a '72-es A mesterdetektív (Sleuth) című filmet, amelyben ő és Laurence Olivier játszották a főszerepeket. Hamarosan valóra válik a terv: az új Sleuth forgatása januárban kezdődik.

A thriller cselekménye egy csavaros eszű férjnek és a felesége fiatal szeretőjének egymás kijátszására irányuló trükkjei körül bonyolódik. Amikor a férj megtudja, hogy felszarvazták, találkozik felesége szeretőjével, és ajánlatot tesz neki: a fiatal férfi "jóváteheti" bűnét azzal, hogy kirabolja a házaspár otthonát, majd eladja az ékszereket, amelyekhez hozzájut, és így, a biztosítási összeggel együtt jelentős vagyonhoz juttatja a férjet. A bökkenő az, hogy természetesen egyik férfi sem bízik a másikban.

Az eredetiben Olivier játszotta a férjet, Caine pedig a szeretőt, ezúttal viszont a már 73 éves sztár bújik a férj bőrébe, és Jude Law formálja meg az ifjú lovagot. A szereposztás érdekessége, hogy ez már a második alkalom, hogy Law átveszi Caine egyik régi szerepét: a 2004-es Alfie-remake-ben ugyanez történt. Reméljük, más párhuzam nem áll majd fent a két film között, mert az új Alfie gyakorlatilag nézhetetlenre sikerült.

Az alkotók személye talán garanciát jelent arra, hogy ez ne ismétlődhessen meg: a forgatókönyvet a Nobel-díjas Harold Pinter írja, akinek olyan színdarabokat köszönhetünk, mint A gondnok vagy A születésnap, és olyan forgatókönyveket, mint Az utolsó filmcézár vagy A francia hadnagy szeretője. A rendező pedig nem más lesz, mint Kenneth Branagh, aki idén két klasszikust is újrafilmesített: a Varázsfuvolá-t és az Ahogy tetszik-et.