Michael Caine és Jude Law összefonódva

Vágólapra másolva!
Jude Law idén két olyan filmben is forgat, melyekben Sir Michael Caine egykori szerepét játssza. A dolog pikantériája, hogy az egyikben maga Caine is a partnere lesz, aki pedig Laurence Olivier szerepébe ugrik be.
Vágólapra másolva!

A fiatal Michael Caine és Sir Laurence Olivier 1972-ben készítette a Sleuth című filmet, melynek különös története a mai nézők számára is érdekes lehet. Olivier egy férjet alakított a produkcióban, aki rájön, hogy felesége szeretőt tart. Egy nap tehát úgy dönt, hogy megbeszéli a dolgot a fiatal férfival (akit Caine játszott), diskurzusuk során pedig furcsa ötlete támad.

Kitalálja, hogy a szeretővel együtt megrendezi saját háza kirablását, és így felesége ékszereiért busás biztosítási díjat kaphat. A szerető beleegyezik a tervbe, ám a végrehajtást bonyolulttá teszi a kettejük közti magánéleti feszültség.

A film modern változatát Stephen Frears (Veszedelmes viszonyok, Pop, csajok, satöbbi, Gyönyörű mocsokságok) rendezi, aki Olivier egykori szerepére a '72-es változat másik főszereplőjét, Sir Michael Caine-t kérte fel, annak régi karakterét pedig Jude Law-ra bízta.

Jude Law azonban a Sleuth előtt még leforgatja az Alfie című vígjátékot is, ami szintén Caine egyik régi filmjének remake-je. Az 1966-ban készült alkotás főhőse egy szívtipró volt, aki alaposan kihasználja azokat a nőket, akik a hálójába esnek. Egy nap azonban összehozza a sors azzal a nővel, akibe szerelmes lesz, ő azonban egy fiatalabb férfit választ helyette.