Reeves és Bullock románca langyos

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban továbbra is a Verdák áll a mozibevételi lista élén, de Jack Black maszkos birkózása is sikert aratott, ellentétben Reeves és Bullock románcával, amely nem túlzottan hatotta meg a mozilátogató hölgyeket.
Vágólapra másolva!

A Verdák 31,2 milliós bevételre tett szert a hétvégén, és ezzel megtartotta múlt heti vezető pozícióját az amerikai mozibevételi listán. Ez az eredmény 48%-os visszaesést jelent a bemutatóhoz képest, ami a Pixar-filmek történetében az eddigi legnagyobb esés, amelyet nem ünnepnapon bemutatott filmjük valaha produkált. Összehasonlításképpen: a Némó nyomában, amelyet múlt nyáron mutattak be, csak 34%-ot esett a második hétvégén. A Verdák 114,5 milliós összbevételnél tart eddig, és a forgalmazó reményei szerint ez még jócskán gyarapodni fog a szünidő miatt.

Jared Hess 2004-es, villámgyorsan kult-sikerré vált filmje, a Nevetséges Napóleon után megrendezte második filmjét, a nem kevésbé őrültnek tűnő Nacho Libré-t. A komédia főszerepében Jack Blacket láthatjuk, aki egy apácák által vezetett árvaház szakácsa. Amikor az árvaház léte veszélybe kerül, Black figurája úgy dönt, az ún. lucha librével, a Mexikóban elterjedt maszkos birkózással fogja megkeresni az intézmény fenntartásához szükséges pénzt. Míg Hess első filmje mindössze 400 ezer dollárba került, a Nacho Libré-t már 35 millióból forgatták, és a vígjáték a hétvégén tisztes 27,5 milliót söpört be, ezzel a második helyet megszerezve a toplistán.

A toplista harmadik helyén a Halálos iramban-sorozat harmadik része, a Halálos iramban: tokiói hajsza (hazai bemutató: július 27.) áll 24,1 milliós bevétellel. Ez az összeg csak kb. a fele az előző rész teljesítményének, ami nem meglepő egy olyan sorozat esetében, amelynek epizódjai közt csak egy összekötő kapocs van: a száguldozó autók.

Negyedik helyen a Ház a tónál nyitott, amely Sandra Bullock és Keanu Reeves első közös filmje a '94-es Féktelenül óta. A romantikus film, amely egy dél-koreai alkotás remake-je, 13,7 milliót hozott, ami közepes eredménynek számít. A közönség csaknem 3/4-e nőkből állt, ami megszokott az ilyen jellegű filmeknél, viszont rossz hír a forgalmazó számára, hogy felmérésük alapján az alkotás csak mérsékelt tetszést aratott.

Garfield nem tudta legyőzni Jennifer Anistont és Vince Vaughnt, akiknek a Szakíts, ha bírsz! című párkapcsolatos vígjátéka az ötödik helyen tartja magát 91,9 millió dolláros összbevétellel. A Garfield 2. csak 7,2 millióval nyitott, amely mindössze harmada az első rész első hétvégén termelt bevételének. A forgalmazó nyilatkozata szerint nem is számítottak rá, hogy a második rész megismétli az első sikerét, és elsősorban a nemzetközi piacon várnak sikert a filmtől.