Vágólapra másolva!
Egy héttel A Da Vinci-kód fergeteges nyitása után újabb megafilm győzedelmeskedett, az X-Men-sorozat harmadik része az eddigi negyedik legerősebb nyitást produkálta az amerikai mozikban.
Vágólapra másolva!

A nyárra időzített, már bemutatott szuperprodukciók között eddig 2-2 az állás a bukásokat és sikereket illetően: a Poseidon a mélybe süllyedt, a Mission: Impossible valóban lehetetlennek bizonyult, viszont A Da Vinci-kód a várakozásokat felülmúlóan jól nyitott múlt hétvégén, most pedig a különleges képességekkel rendelkező mutánsokról szóló X-Men-sorozat harmadik epizódja, Az ellenállás vége tarolt. A film három nap alatt 107 millió dolláros bevételre tett szert.

Az X-Men III nyitása a negyedik legjobb, amelyet az amerikai mozipiac valaha megélt, csak a Pókember, a Star Wars harmadik része és a Shrek 2 körözte le a kasszáknál. A több neves sztárt - többek közt Halle Berryt, Hugh Jackmant és Anna Paquint - felvonultató trilógiának ez az eddigi legsikeresebb darabja, az első rész 54,5 millió, a második 85,6 millió dollárt produkált a bemutató hétvégéjén. Az első két rész népszerűsége mellett az is hozzájárulhatott az elsöprő sikerhez, hogy a rajongók kíváncsiak voltak, a korábbi részeket rendező Bryan Singer helyére lépő Brett Ratner hogyan teljesít.

A Da Vinci-kód bevétele 56,5%-ot esett az előző hétvégéhez képest, és ezúttal 33,5 milliót gyűjtött, mellyel az összbevétele már 136 millió dollárnál tart. A toplista harmadik helyén a második hete műsoron levő Túl a sövényen című animációs film áll, amely hamarosan a magyar mozikba is megérkezik. A hétvégén 27,2 millióval gazdagodott alkotás összesen 76,3 millió dollárt hozott eddig.

A negyedik helyet a Mission: Impossible III foglalja el, amelynek az összbevétele 113,8 millió, az ötödik pedig a Poseidon, amely eddig 45,5 milliót gyűjtött. A 150 millióból készült M: I III, és különösen a 160 milliós büdzséjű Poseidon számára ezek az eredmények meglehetősen soványak.