Vágólapra másolva!
Affleck már eddig sem csak színész volt, hanem forgatókönyvíró és producer is, most viszont a rendezéssel is megpróbálkozik. Sötét hangulatú filmjében öccse, és a Mission: Impossible 3-ban Cruise szerelmét alakító Michelle Monaghan is játszik.
Vágólapra másolva!

Ben Affleckről köztudott, hogy a színészet mellett a filmszakma más területeire is szívesen tesz kirándulásokat: Matt Damonnal közösen írták a Good Will Hunting Oscar-díjas forgatókönyvét, és beindították a Project Greenlight című tévésorozatot, amely kezdő filmeseknek segít első filmjük megvalósításában. Affleck az írás és a producerkedés után még nagyobb fába vágja a fejszéjét és rendezésre adja a fejét. Ha nem számítjuk Afflecknek azt a '93-as kisfilmjét, amely az igencsak furcsa I Killed My Lesbian Wife, Hung Her on a Meat Hook, and Now I Have a Three-Picture Deal at Disney (Megöltem a leszbikus feleségemet, felakasztottam egy henteskampóra, és háromfilmes szerződést csíptem meg a Disney-nél) címre hallgat, akkor ez a terület még teljesen új számára.

A Gone, Baby, Gone című filmet Affleck nem csak rendezi, hanem a forgatókönyvet is ő írja Dennis Lehane könyvéből, aki a Titokzatos folyó alapjául szolgáló regényt is írta. A sötét történet Boston egyik veszélyes negyedében játszódik; főszereplője két magánnyomozó, akik egy elrabolt négyéves kislány nyomába erednek, és hamar rájönnek, hogy a feladat nagyobb veszélyeket hordoz magában, mint hitték volna.

A nyomozópárost Ben öccse, Casey Affleck, és Michelle Monaghan alakítja majd. Casey már a Good Will Hunting-ban is feltűnt híres bátyja mellett, és bár hírnévben még nem sikerült megközelítenie a nagytesót, emlékezeteset alakított Gus Van Sant Gerry-jében Matt Damon partnereként, és a tavalyi Lonesome Jim-ben is (utóbbit egyelőre nem mutatták be nálunk). Michelle Monaghant tavaly a Durr, durr és csók-ban láttuk Robert Downey Jr. szerelmeként, és hamarosan a Mission: Impossible 3.-ban tér vissza Tom Cruise oldalán.

A szereplőgárdáról annyit lehet még tudni, hogy egy mellékszerepben Ed Harrist is láthatjuk majd, aki egy zsarut alakít, és az is biztos, hogy Affleck maga nem vállal szerepet a filmben.

A forgatás májusban kezdődik Bostonban, a gyártó a Miramax Films.