Matt Damon játszhatja Marco Polót

Vágólapra másolva!
Matt Damon játszhatja Marco Polót a 13. századi világutazó mozgalmas életéről készülő filmben, melynek rendezésével Ridley Scottot szeretnék megbízni.
Vágólapra másolva!

A Warner Brothers stúdió szerződtette a Mennyei királyság forgatókönyvíróját, William Monahant, hogy írjon egy történelmi mozit Marco Polo életéről. A film a legendás felfedező önéletrajza, az Utazások alapján készülne.

A főszerepre Matt Damont, a Bourne-rejtély sztárját szeretnék megnyerni. A Variety úgy tudja, hogy már megkezdték a színésszel a tárgyalásokat. A 13. században Marco Polo Ázsia olyan távoli pontjaira jutott el, mint egyetlen nyugati ember sem őelőtte.

24 éven át tartó utazása alatt megismerkedett Kína és Mongólia fantasztikus találmányaival, és Kublaj kán, a hatalmas mongol-tatár birodalom uralkodója szolgálatába állt hivatalnokként.

A rendezésre Ridley Scottot kérik fel, aki mögött olyan nagyszabású történelmi filmek állnak, mint az 1492 - A paradicsom meghódítása, a Gladiátor vagy a keresztes háborúk idején játszódó Mennyei királyság, amelynek május 5-én lesz a magyarországi mozibemutatója.

William Monahan írta a Tripoli című kalandfilmet is, amely 2007-re készül el. A Tripoli főhőse William Eaton amerikai katona, aki szövetkezik a száműzött királlyal, hogy megdöntsék Líbia korrupt uralkodóját.

Monahan dolgozik a Blood Meridian című Cormac McCarthy-regény filmváltozatának forgatókönyvén is, melyet szintén Ridley Scott fog rendezni, a produceri feladatokat pedig Scott Rudin vállalja.