A zombimester feltámasztja a holtakat

Vágólapra másolva!
A zombifilmek legendás mestere, George A. Romero visszatért régi kedves műfajához.  Már elérhető az interneten Land of the Dead című új filmjének az előzetese, melyben éppolyan elevenen tombolnak az élő halottak, mint a rendező húsz évvel ezelőtti horror-trilógiájában.
Vágólapra másolva!

George A. Romero olyan klasszikusokkal gazdagította a zombifilmek sorát, mint Az élőhalottak éjszakája, a Holtak hajnala és a Holtak nappala. Az utóbbi 1985-ben készült, és a rendező húsz év kihagyás után most újra elérkezettnek látta az időt a halottak feltámasztására.

Július 29-én mutatják be a Land of the Dead című horrort, melynek első előzetese már elérhető az interneten. A film középpontjában a zombitámadások korábbi túlélői állnak, akik bezárkóztak egy fallal körülvett településre, melyet egy folyó és zsoldosok is védelmeznek a betolakodóktól. Az óvintézkedések azonban csak hamis biztonságérzetet adnak, és már túl késő, mire észreveszik, hogy a folyó túlpartján gyülekező zombik lassanként félelmetes egységbe szerveződtek.

Az előzetes a régi trilógiából származó bejátszásokkal indul, majd a főcím beígéri a rettegés folytatódását. Az új filmből először hátborzongató kihalt utcákat, omladozó reklámcégéreket pillantunk meg, aztán a folyó látszólag nyugodt felszínén váratlanul kibukkan egy zombifej, a zenei aláfestés pedig nagymértékben hozzájárul, hogy a néző már ekkor frászt kapjon. Ezután a zombik egész seregét, több száz élő halottat látunk, amint a folyó mentén menetelnek.

"Kommunikálnak egymással, gondolkodnak" - mondja az ellentámadásra kifejlesztett zombiölő jármű kapitánya, akit az a Simon Baker alakít, akinek nemrég a Kör 2-ben is meggyűlt a baja egy rosszindulatú halottal. A Rajongó-ból és az Egy sorozatgyilkos nyará-ból ismert John Legiuzamo játssza az egyik zsoldost. A női főszereplő Asia Argento, akit az xXx című akciófilmben láthattunk. A túlélők közösségének korrupt vezetőjét a régi szelíd motoros, Dennis Hopper személyesíti meg. Az előzetesből ítélve a film akciódúsasbbnak tűnik, mint a régi Romero-mozik. Láthatjuk a zombiölő kamiont bevetésen, Legiuzamót lövöldözés közben és egy hatalmas robbanást is.