Újra kiszabadul az erdő szelleme

Vágólapra másolva!
Az eredeti produceri csapat elkészíti az 1981-es kultikus horrorfilm, a zombiktól hemzsegő Az erdő szelleme remake-jét. Sam Raimi nem vállalja újra a rendezést, ezért a gyártók most még keresik a megfelelő embert.
Vágólapra másolva!

A Pókember-filmek rendezője, Sam Raimi újra összeáll régi társproducereivel, Rob Taperttel és Bruce Campbell-lel, hogy elkészítsék Az erdő szelleme című kulthorror remake-jét. Raimi nem csak az eredeti film producere volt, ő írta és rendezte az 1981-es mozit, amely egy erdei kunyhóba látogató baráti társaságról szól.

A fiatalok találnak egy magnófelvételt, amin egy régész egy Necronomicon néven ismert ősi szöveget olvas fel. Az elhangzott szavak szabadjára engednek egy kimondhatatlanul gonosz lényt, aki a fák mögött leselkedik. A tizenévesekből szép sorjában egytől egytig zombi, húsevő démon lesz, egyedül Ash marad normális. Csak magára számíthat, hogy túlélje az éjszakát és megküzdjön a gonosszal.

A szélsőséges erőszak, a mesteri kamerakezelés és a literszámra folyó vér underground körökben hatalmas népszerűséget szerzett az alacsony költségvetésű filmnek, és beindította Raimi karrierjét. Az eredeti film két folytatást is megélt, az 1987-es Az erdő szelleme 2 történetében nagyon hasonlított az elsőhöz, de az 1992-es A Sötétség seregei-ből már kimaradtak az elődeire jellemző gyomorforgató jelenetek. A csapdába eső hős, Ash figuráját mindhárom filmben Bruce Campbell játszotta.

Raimi nem vállalja újból a rendezést, ezért a Ghost House Pictures stúdiónak másik filmes után kell néznie, még mielőtt elkészül a forgatókönyv, arról sincs hír, hogy Campbell szeretne-e újra szerepelni. "Az erdő szelleme nagyon különleges film Sam, Rob, Bruce és a horror rajongók számára, ezért nagy gonddal fogjuk elkészíteni a remake-et" - mondta Joe Drake, a másik gyártó stúdió, a Senator International elnöke. "Azzal, hogy sértetlenül hagyjuk az eredeti koncepciót és kielégítjük a közönség horror utáni vágyát, bízunk benne, hogy sikerfilmet tartunk a kezünkben."