Vágólapra másolva!
Javier Bardem játszhatja a Goya múzsáját gyötrő inkvizítort a festő életéről készülő Milos Forman-filmben. Az eretnekséggel vádolt lány szerepére Natalie Portmant szeretnék megnyerni az alkotók.
Vágólapra másolva!

Az Oscar-díjas spanyol film, A belső tenger sztárjával, Javier Bardemmel és Natalie Portmannal, a Csillagok háborúja előzményfilmek Amidalájával folynak a tárgyalások a régóta húzódó Goya's Ghosts (Goya szellemei) című dráma főszerepeiről.

A film rendezője a legendás Milos Forman lesz. A produceri feladatokat Saul Zaentz vállalta, aki korábban a rendező olyan világhírű alkotásaiban működött közre, mint a Száll a kakukk fészkére és az Amadeus.

Forman a forgatókönyvírásból is kivette a részét. A történet 1792-ben játszódik, mikor Goya udvari festőként népszerűsége csúcsán volt, és az emberek Spanyolország leghíresebb festőjét tisztelték benne. Az idillt egy váratlanul kirobbanó botrány töri meg, a művész tizenéves múzsáját eretnekséggel vádolja meg egy számító szerzetes, a spanyol inkvizíció egyik vezéralakja.

Az alkotók azt szeretnék, ha Javier Bardem játszaná a szerzetest, Natalie Portmanre pedig kettős szerepet bíznának, ő nem csak a megrágalmazott múzsát alakítaná, hanem a saját lányát is, aki a vádlójával folytatott tiltott szexuális kapcsolatból született.

Ha a színészek igent mondanak a felkérésre, a forgatás kora ősszel kezdődhet majd Európában.