Natalie Portman csókja felbőszítette a zsidókat

Vágólapra másolva!
Az Oscar-jelölt Natalie Portman magára haragította a zsidó hívőket egy botrányos csókjelenettel. A színésznő a jeruzsálemi Siratófal tövében csókolódzott partnerével a Free Zone című film forgatásán.
Vágólapra másolva!

A Közelebb mellékszerepéért Oscar-díjra jelölt színésznő, Natalie Portman botrányt kavart új, izraeli filmje forgatásán egy csókjelenettel, amit Jeruzsálem legszentebb helyén, a Siratófal tövében vettek fel - írta az Israeli Daily nevű napilap.

Az izraeli születésű 23 éves sztár a Free Zone című dráma egyik jelenetének forgatásán partnerével, Aki Avnival csókolódzott a Siratófal melletti parkolóban. Ezzel felbőszítette a közelben imádkozó zsidó hívőket, akik a feslettség megnyilvánulásaként fogták fel a történteket, és elkergették a helyszínről a párt a stábbal együtt.

A Siratófal a rómaiak által lerombolt második templom egyedüli maradványa, a területére lépőknek szigorú viselkedési szabályokat kell betartaniuk. Kötelező a visszafogott ruházat, a férfiaknak és a férjes asszonyoknak teljesen be kell fedniük a fejüket, szombaton és ünnepnapokon tilos a fotózás, a dohányzás, a nőknek pedig a férfiaktól elkülönített helyen kell imádkozniuk a jobb szélső kisebb falrésznél.

Az újság értesülései szerint a rendező, Amos Gitai nem kért előzetesen engedélyt ahhoz, hogy a Siratófalnál forgathasson, de az incidens után sikerült kompromisszumot kötnie a felháborodott hívekkel. A megállapodás szerint egy későbbi időpontban visszatérhet a stáb befejezni a munkát.

A Free Zone két lány története, akiket a véletlen sodor egymás mellé. Portman alakítja Rebeccát, aki megszökik a szállodai szobájából egy csúnya veszekedés után. Leint egy taxit, így ismerkedik meg a sofőrrel, Hannával.