Vágólapra másolva!
Megfilmesítik a nagy sikerű Pi élete című regényt. A rendezői széket Jean-Pierre Jeunet, az Alien 4 és az Amélie csodálatos élete alkotója foglalja el.
Vágólapra másolva!

Megfilmesítik Yann Martel kanadai író Booker-díjas regényét, a Pi életé-t. A magyar nyelvre is lefordított nagy sikerű könyv Piről, egy tizenéves fiúról szól, aki egy hajón Indiából Kanadába tart családjával és jó pár cirkuszi állattal együtt. Amikor a hajó elsüllyed, a fiú a vadállatokkal teli mentőcsónakban kénytelen megtenni az út hátralevő részét. Pi és bengáli tigris útitársa közt racionálisan nehezen magyarázható szoros kapcsolat szövődik az utazás során.

Jeunet korábbi alkotásaival már bizonyságot tett a szürreális történetek iránti vonzalmáról, a '91-es Delicatessen például egy elképzelt jövőben játszódik, ahol az általános éhínség arra ösztönöz egy háztulajdonost, hogy húsboltjában a ház lakóit árusítsa, a '95-ös Elveszett gyerekek városa pedig egy őrült zsarnokról szól, aki egy titokzatos gép segítségével képes elrabolni a gyermekek álmait.

A rendező, aki legtöbb filmjét saját maga írta, jelenleg a forgatókönyvön dolgozik alkotótársával, Guillaume Laurant-nal, aki az Amélie csodálatos élete és a Hosszú jegyesség forgatókönyvének megírásában is a partnere volt. Jeunet egy interjúban elmondta, hogy a Pi élete kapcsán eszmélt rá, hogy a legtöbb filmjében szerepel egy árva gyerek és valamilyen szörny - habár az utóbbit például a Hosszú jegyesség esetében képletesen kell érteni, ott a "szörny", amellyel a főhősnek meg kellett küzdenie, a szeretett férfi halála volt.

Martel az Élet és Irodalomnak adott interjújában így nyilatkozott a transzcendencia kérdését is körüljáró regényéről: "... megpróbáltam a legvédhetetlenebbnek látszó hitet, az egyistenhitet körüljárni. A Pi életé-ben arra kerestem választ, honnan ered a hit, hogyan marad fenn, mit jelent valójában hinni."

A film forgatása a tervek szerint jövő nyáron kezdődik, és részben Indiában zajlik majd.