Amélie nagyon hosszú jegyessége

Vágólapra másolva!
Jean-Pierre Jeunet, az Amélie csodálatos élete és az Elveszett gyerekek városa rendezője minden idők legdrágább francia filmjén dolgozik. Az ősszel bemutatásra kerülő alkotásban Audrey Tautou mellett Jodie Foster is feltűnik egy epizódszerep erejéig.
Vágólapra másolva!

A Sebastien Japrisot romantikus regényét feldolgozó Egy nagyon hosszú jegyesség című alkotás 47 millió dolláros gyártási költségével vívta ki magának a legdrágább francia alkotás címét. A főszerepben az Amélie csodálatos életé-ből ismert Audrey Tautou lesz majd látható.

Az általa alakított Mathilde Donnay nyomozni kezd az első világháborúban katonáskodó szerelme után, akit a hírek szerint négy társával együtt halálra ítélt a hadbíróság, mivel úgy próbálták meg kivonni magukat a szolgálat alól, hogy belelőttek saját kezükbe.

Büntetésük a következő: hátrakötözött kézzel és bekötött szemmel ott hagyják őket a senki földjén, hogy a kereszttűz végezzen velük. Hatalmas kavarodás támad, s mindannyian meghalnak. Vagy mégsem? Mathilde gyanúja szerint barátja még életben van, ezért megkezdi hosszú, fájdalmas és frusztráló küldetését, hogy megtalálja a férfit, akit szeretett.

Jeunet filmjében feltűnik majd Jodie Foster is, aki franciául szólal majd meg a vásznon. Rajta kívül a César-díjra jelölt Tchéky Karyo is megjelenik majd az Egy nagyon hosszú jegyesség-ben.

A film szemet gyönyörködtetően szépre megtervezett weboldalán számos fotót tekinthetnek meg a mozirajongók, illetve letölthető egy rövid részlet is Jeunet alkotásából, amelyet a franciaországi Moziünnep alkalmával mutattak be először a közönségnek. A rendezőre jellemző aprólékossággal megrendezett film október 27-én kerül a francia mozikba.