Hétvégi ingyenmozi a T-Online Tékában

Vágólapra másolva!
A kódolatlan napok keretében három napon át három film ingyen megtekinthető a T-Online Téka kínálatából. Ha kíváncsi vagy rá, hogy szorítja sarokba Ethan Hawke Uma Thurmant, Audrey Tautou hogy fest fodrászkisasszonyként, és milyen bűntettet fedez fel az olasz kisfiú egy mező közepén, akkor október 14-e és 16-a közt látogass el a Tékába, és nézd meg a Visszajátszást, a Vénusz Szépségszalont és a Nem félek című filmet!
Vágólapra másolva!

Visszajátszás (Tape, 2001)

A remek kamaradráma egyetlen motelszobában játszódik. Vince és Jon egykori osztálytársak tíz éve érettségiztek, s most újra találkoznak. Az agresszív Vince próbálja rávenni Jont, hogy vallja be, sok évvel korábban szörnyűséget követett el: megerőszakolta Vince barátnőjét, Amyt. A két férfi verbális birkózásába egy idő után betoppan az érintett Amy is. Mindenki máshogyan akar emlékezni az egykori éjszakára, és már senki sem tudja, mi is az igazság.

Richard Linklater rendező rendszeresen dolgozik Ethan Hawke-kal, aki a Mielőtt felkel a nap című Linklater filmben nyújtott emlékezetes alakítása után itt ismét remekel. Amy szerepében Hawke akkori feleségét, Uma Thurmant láthatjuk, Jont pedig a Holt Költők Társasága főszereplőjeként megszeretett Robert Sean Leonard alakítja. A feszültségteli párbeszédeken alapuló film nem meglepő módon egy színdarab alapján készült, a forgatókönyvet saját darabjából Stephen Belber írta.

* * *

Vénusz Szépségszalon (Vénus beauté (institut), 1999)

A film címadója egy párizsi kozmetika, ahol a történet játszódik. Nadine, a tulajdonosnő három alkalmazottal dolgozik. A főszereplő közülük a középkorú Angéle, aki alkalmi flörtökbe bonyolódik klienseivel, de az igaz szerelemben már nem hisz. Mellette dolgozik Samantha és Marie, akik szintén bajlódnak saját szerelmi életükkel. A fiatal és tapasztalatlan Marie életében drámai változást hoz, amikor szexuális viszonyba keveredik az egyik hatvanas férfiklienssel.


A Tonie Marshall rendezésében készült édes-bús vígjátékban Angéle-t Nathalie Baye alakítja, aki Truffaut filmjeiben lett híres. Játszott többek közt A zöld szobá-ban és az Amerikai éjszaká-ban. Franciaországban a Vénusz Szépségszalon jelentette Audrey Tautou számára a kiugrást, Marie megformálásáért 2000-ben elnyerte a legígéretesebb új színésznőnek járó César-díjat.

* * *

Nem félek (Io non ho paura, 2003)

Kisfiúk bicikliznek a tikkasztó nyári hőségben egy búzamezőn. Egyikük, Michele rábukkan egy deszkákkal fedett föld alatti üregre. Amikor kíváncsian bekukkant a rejtekhelyre szörnyű dolgot lát: odalent egy láncra kötött gyerek gubbaszt. A megrettent kisfiú nem tudja, kivel ossza meg a rémes élményt, szülei nem akarnak tudomást venni a dologról, így saját maga vág bele a nyomozásba, hogy kiderítse, ki az emberrabló, aki a föld alatt tartja túszát.


A rendező Gabriele Salvatores, aki Mediterraneo című háborús vígjátékával '92-ben elnyerte a legjobb külföldi film Oscar-díját. Michelét a '90-es születésű Giuseppe Cristiano alakítja élete első jelentős filmszerepében. A forgatókönyvet saját regénye adaptálásával Niccolo Ammaniti írta.