Orlando Bloom új életet kezd

Vágólapra másolva!
Az Oscar-díjas Cameron Crowe új filmjében Orlando Bloomot Kirsten Dunst szerelme húzza ki a gödörből. Az Elizabethtown októberben érkezik a mozikba, addig is érdemes megnézni a film nyolcperces kivonatát, melyet a rendező maga vágott össze.
Vágólapra másolva!

A Facérok, a Jerry Maguire és a Majdnem híres Oscar-díjas író-rendezője, Cameron Crowe azt nyilatkozta, hogy legújabb mozijával, az Elizabethtown-nal egy Billy Wilder stílusát idéző filmet akar készíteni. A produkciót 2005 októberében mutatják be, de az [origo] filmklub olvasóinak alkalmuk lesz már a premier előtt megnézni majd a végeredményt.

A dráma és a komédia határán egyensúlyozó filmben Orlando Bloom, a Mennyei királyság és a Trója ifjú sztárja alakítja a főhőst, Drew Baylort, aki élete legszerencsétlenebb időszakát éli. Miután többszáz millió dolláros veszteséget okoz a cipővállalatnak, amelynek dolgozik, kirúgják az állásából, ráadásul a barátnője is lapátra teszi.

Ekkor érkezik a hír, hogy meghalt az édesapja. Hazautazik Kentucky-beli szülővároskájába apja temetésére, és a családja körében sikerül újra magára találnia. Az új szerelem sem várat sokáig magára, Drew megismerkedik Claire-rel, a stewardess-szel, akit a Pókember imádottja, Kirsten Dunst alakít. A filmben feltűnik az Oscar-díjas Susan Sarandon és Alec Baldwin mellett a rendező édesanyja és két négyéves ikerfia is.

A film hivatalos honlapján elérhető egy nyolcperces ízelítő a filmből, melyet Cameron Crowe kifejezetten az internetre szánt. A képsorokat egy Elton John-szám kíséri, melynek a refrénje "when my father's gone". Láthatjuk az apa temetését, ahol gondok akadnak a koporsó leengedésével, és a gyászolók nem tudják elfojtani derültségüket. Szakadó esőben játszik egy zenekar, egy égő sirály suhan el a parti vendégeinek feje fölött, Kirsten Dunst és Bloom a temetőben viháncolnak, a főhős hamvakat szór szét a kocsijából kihajolva. Mikor a zene véget ér, az utolsó képkockákon a szerelmespár szenvedélyesen csókolódzik, és Bloom megszólal: "Kérlek, ne vedd visszautasításnak." "Nem veszem" - válaszolja a szőke szépség.