Ray Charles menedzseli Beyoncét

Vágólapra másolva!
A Dreamworks stúdió leszerződtette az Oscar-díjas Jamie Foxxt és az R&B-sztár Ushert a Dreamgirls című musical filmváltozatához. A hatvanas évek egyik legsikeresebb zenekara, a The Supremes történetét eleveníti fel a film, amelyben Beyoncé Knowles alakítja majd Diana Rosst. Foxxt, Ray Charles megformálóját a menedzser szerepével bízták meg.
Vágólapra másolva!

A The Supremes zenekar a hatvanas években volt sikerei csúcsán, olyan slágerek fűződnek a korszak legsikeresebb színes bőrű női előadóinak nevéhez, mint a Baby Love és a Stop! In the Name of Love. Diana Ross 1970-ben szállt ki a formációból, hogy szólókarrierbe kezdjen. Bár a zenekar 1977-ben feloszlott, hatása a mai napig érezhető. A The Supremes repertoárjában éppúgy szerepelt a soul, mint a disco vagy a pop, a jelenlegi sztárok sokat köszönhetnek nekik azért, hogy kitaposták az utat az R&B műfaj számára.

Hamarosan elkezdik forgatni a zenekar történetét feldolgozó Dreamgirls című musical filmváltozatát a Chicagó forgatókönyvét jegyző Bill Condon rendezésében. Már korábban eldőlt, hogy Diana Rosst Beyoncé Knowles fogja megszemélyesíteni, aki megpróbálkozott már a színészkedéssel az Austin Powers - Aranyszerszám-ban és a Kísértés két szólamban című zenés vígjátékban is. A csapat többi tagjának megformálására még nem választották ki a színészeket. A csodálatos hanggal megáldott, pufók Effi szerepét valószínűleg ismeretlen, fiatal színésznőre fogják bízni az alkotók.

A Dreamworks Curtis Taylor Jr., a menedzser eljátszására Jamie Foxxt kérte fel, aki után a Collateral - A halál záloga és Oscar-díjas Ray Charles-alakítása óta csak úgy kapkodnak a neves rendezők. Nemrég fejezte be a munkát Rob Cohen Stealth című filmjében és Sam Mendes Jarhead-jében. Taylor alakját Berry Gordyról, a The Supremes mögött áll Motown lemezcég alapítójáról mintázták.

Usher alakítja majd a koreográfust, C. C. White-ot. Az R&B-énekes Beyoncéhoz hasonlóan nem kezdő a filmezésben, játszott már A csaj nem jár egyedül című romantikus komédiában és az Invázium-ban is.

A Variety információi szerint a stúdió Eddie Murphyt szeretné megnyerni James Thunder Early, a karizmatikus nőfaló szerepére, aki befutott előadóként kiugrási lehetőséget biztosított a kezdő lánycsapatnak.

A film forgatása előreláthatólag januárban kezdődik Los Angelesben.