Shrek Csizmás Kandúrjának saját filmje lesz

Vágólapra másolva!
A Dreamworks stúdió egész estés animációs filmet szentel a Shrek 2 emlékezetes mellékszereplőjének, Csizmás Kandúrnak. Már meg is bízták az Amerikai pite 2 forgatókönyvíróját, hogy írja meg az Antonio Banderas hangján beszélő figura történetét.
Vágólapra másolva!

Tavaly nyáron a Shrek 2 bebizonyította, hogy egy jól kitalált mellékszereplő nagyot dobhat a filmeken. Míg Shrek és Fiona csak szerelmesen andalogtak, és tették, amit az ogrék tesznek szabadidejükben, addig Antonio Banderas Csizmás Kandúrja a köpönyegét suhogtatva és kalapját emelgetve elvitte a hátán az egész produkciót. Egyetlen igazi versenytársa talán csak Eddie Murphy kiváló Szamara, az idegesítő beszélő állat prototípusa volt.

Úgy tűnik, hogy a Dreamworks stúdió is felfigyelt Csizmás Kandúr népszerűségére, mert szerződtették David H. Steinberg forgatókönyvírót, hogy írjon egy filmet az elbűvölő cicusról. Steinberg jegyzi az Amerikai pite 2 és a Slackers című, puskázó egyetemistákról szóló komédia szkriptjét is.

Banderas is vállalná, hogy újra kölcsönözze hangját Csizmás Kandúrnak. A spanyol szívtipró mostanában 1998-as sikerfilmje folytatásával, a The Legend of Zorro forgatásával van elfoglalva.

A Dreamworks stúdió még nem döntött arról, hogy a Csizmás Kandúr-filmet a mozikban is bemutatják-e majd, vagy csak DVD-n hozzák forgalomba. Eredetileg a Toy Story 2-t is csak DVD-re szánták, de az alkotók még időben rájöttek, hogy ez a film lehet minden idők egyik legsikeresebb animációs mozija, és megváltoztatták döntésüket.

Állítólag a stúdió hatszámjegyű fizetést ígért Steinbergnek a forgatókönyvért, Banderas tiszteletdíja pedig alighanem legalább tízszer ekkora összegre rúg majd, ezért valószínűleg szükség lesz a mozibevételekre is. A film 2008-ra készülhet el.