Vágólapra másolva!
A zöld ogre vidám történetét elmesélő egész estés animációs film második részének kirobbanó sikerét látva a DreamWorks úgy döntött, belefog két további folytatás elkészítésébe.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban a mozikat meghódító Shrek 2 sikere minden várakozást felülmúlt. A szeretni való ogre történetét 4163 filmszínházban tűzték műsorra, s a nagy érdeklődésnek köszönhetően 129 millió dollárnyi bevétel jött össze a jegyeladásokból. Ezzel a Shrek 2 maga mögé utasította A király visszatér-t, amely első hétvégéjén potom 124,1 milliót produkált.

"Ez az adat messze jobb, mint amennyit remélni mertünk" - nyilatkozta Jim Tharp, a DreamWorks amerikai terjesztéséért felelős munkatársa. A végleges adatok szerint a bevételek még a vasárnap kalkulált becsléseket is felülmúlták, így okkal nagy az öröm a filmstúdió háza táján.

Ann Daly, a DreamWorks animációs vezetője elmondta, a nagy sikerre való tekintettel a stúdió hajlik rá, hogy elkészítse az animációs film harmadik és negyedik részét.

"Úgy gondoltuk nem bölcs döntés, hogy belevágjunk a harmadik és negyedik epizód munkálataiba, amíg nem tudtuk biztosan, hogy a közönség jól fogadja majd a Shrek 2-t, azonban a hétvége tapasztalatai alapján most már nyugodt szívvel kezdhetünk dolgozni."

A DreamWorks máris tárgyalásokat folytat a karakterek hangját kölcsönző színészekkel, Mike Myersszel, Cameron Diazzal, Eddie Murphyvel és a második részben feltűnő meglepetésszereplő hangjával, Antonio Banderasszal

A Shrek 2 egy másik rekordot is megdöntött, mégpedig a legjobban debütáló animációs filmét. A DreamWorks filmje a tavalyi kasszasikert, a Némó nyomában-t söpörte le a trónról. A tengeri halak kalandjairól szóló animáció 70 milliós bevétellel debütált.

A Shrek 2 sikerét annak is köszönheti, hogy a szokásoktól eltérően szerdán tartották a premierjét. A kedvező kritikák és a pozitív szóbeszéd azt eredményezte, hogy a hétvégére a mozilátogatók legnagyobb százaléka erre a filmre váltotta meg jegyét. A közönség 60%-át a családosok tették ki.

Az előrejelzések szerint a közelgő hosszú hétvége is Shrek 2 malmára hajtja majd a vizet, hiszen a családi filmre vélhetően nagy lesz az igény, s így Roland Emmerich katasztrófafilmje, a Holnapután kemény konkurenciára számíthat.

A DreamWorks őszre is készül egy nagyszabású animációs projekttel. A Cápamese a tengeri herkentyűk birodalmába kalauzolja majd el a nézőket. A karakterek hangját olyan sztárok kölcsönzik, mint Robert De Niro, Jack Black, Will Smith, Angelina Jolie és Renée Zellweger.