Nicholson maffiózó lesz Scorsese filmjében

Vágólapra másolva!
Jack Nicholson csatlakozik Leonardo DiCaprióhoz és Matt Damonhoz a Szigorúan piszkos ügyek Martin Scorsese-féle remake-jében. A háromszoros Oscar-díjas sztár ír maffiafőnököt játszik majd a gengsztertörténetben.
Vágólapra másolva!

Martin Scorsese az Oscar-várományos Aviátor után hamarosan újra Leonardo DiCaprióval dolgozik a Szigorúan piszkos ügyek amerikai változatában. A The Departed címen futó film forgatása áprilisban kezdődik.

A Szigorúan piszkos ügyek-nek magyarított Wu jian dao című hongkongi gengszterfilm-trilógiát számos filmes díjjal tüntették ki. A dráma két beépített ember pszichológiai küzdelméről, a kettejük közti macska-egér játékról szól, a rendőrök és a maffia állandó konfliktusaival a háttérben. Mindketten tudják, hogy a saját oldalukon is tégla van, ezért megpróbálják kideríteni, hogy ki lehet a tükörképük.

A The Departed forgatókönyvét az a William Monahan írta, aki Ridley Scott készülőfélben lévő, keresztes lovagokról szóló Kingdom of Heaven című filmjén, illetve a Jurassic Park negyedik részén is dolgozott. A cselekményt Bostonba helyezte át. Matt Damon formálja meg a rendőrök közé beférkőző maffiózót, Leonardo DiCaprio pedig az ír maffiába beépülő zsarut.

Nicholson az ír maffia főnökét játssza majd. "Rosszfiú szerepre vágytam" - nyilatkozta a sztár. A háromszoros Oscar-díjas színész már csaknem két éve nem állt kamera elé, gengszert pedig 16 évvel ezelőtt alakított utoljára, a Batman-sorozat első részében. DiCaprióval és Scorsesevel régi barátok, hosszú ideje szerettek volna már együtt dolgozni. Az eredeti filmben Sam nevet viselő karakter karizmatikus és megnyerő vezető, aki melegszívűen bánik az övéivel, de hajlamos váratlan dühkitörésekre.

Egyelőre még nem találták meg a megfelelő színésznőt a pszichiáter szerepére, akihez a történet romantikus szála kötődik.