Ben és Jen aratott az Arany Málnán

Ahogyan Peter Jackson A Király visszatér-je tarolt az Oscar-gálán, Jennifer Lopez és Ben Affleck közös filmje a Gigli az összes fontosabb díjat besöpörte a kevésbé hízelgő Arany Málna-átadáson.

Az azóta már feloszlott hollywoodi álompáros súlyos kudarcot valló filmje összesen hat Arany Málnát gyűjtött be, köztük a legrosszabb filmnek, a legrosszabb színésznek (Affleck), a legrosszabb színésznőnek (Lopez), a legrosszabb forgatókönyvíró és rendező Martin Brestnek, valamint a legrosszabb vásznon látható párosnak járó "elismeréseket".

A legrosszabb férfi mellékszereplő díját az Arany Málna koronázatlan királya, Sylvester Stallone gyűjtötte be a Kémkölykök 3D: Game Over-ért. Sly-t 24 éve tartó karrierje során összesen 30-szor jelöltek a díjra. A legrosszabb női mellékszereplő "jutalmát" Demi Moore vehette volna át a Charlie Angyalai: Teljes gázzal című filmért, ám a szupersztárok szokásaihoz híven ő sem jelent meg a gálán.

A Cameron Diaz, Lucy Liu és Drew Barrymore főszereplésével leforgatott akcióvígjáték egyébként a legrosszabb folytatás díját is elnyerte.

Az újonnan létrehozott "Legrosszabb ürügy egy film leforgatására" nevű kategóriában Mike Myers kapta a Málnát a The Cat in the Hat című filmért. A kritikusok által egyöntetűen megvetett alkotást összesen nyolc díjra terjesztették fel.

Ennek ellenére sem a Gigli, sem Myers filmje nem tudta maga mögé utasítani az Arany Málnák történetében eddigi legtöbb díjat begyűjtő alkotást a Paul Verhoeven által rendezett Showgirls-t, amely hét kategóriában is "győzedelmeskedett.

Érdekesség, hogy az idei Oscar-gálán a legjobb eredeti forgatókönyv díját megszerző rendezőnő, Sofia Coppola - akinek Elveszett jelentés című filmjéhez három további Oscar-jelölés is tartozik - a kilencvenes évek elején két Arany Málnát is szerzett a Keresztapa III-ban nyújtott színészi teljesítményéért.

Az Arany Málnákat, melynek piaci értéke öt dollár körül mozog, a 617 tagú Arany Málna-Díj Alapítvány tagjai választják ki összesen 39 amerikai álllamból és 15 további országból. Az eredményeket minden évben az Oscar-gála előtti este hozzák nyilvánosságra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK