Aranymálna-díj: Madonna főszerepe

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Az alkotópáros: Madonna és Guy Ritchie

Az Amerikai Filmakadémia által kiosztott legismertebb filmes díj, az Oscar kiosztása előtt egy nappal odaítélték a legtehetségtelenebb alkotókat és műveket "jutalmazó" Aranymálna-díjakat.

A téma iránt fogékony érdeklődök többsége - a filmes szakmáról nem is beszélve - Britney Spears és Madonna díjesőjére számított. A két szőke énekesnő megosztva kapta a legrosszabb színésznőnek járó díjat, majd Britney bezsebelt még egyet az alapító John Wilson által saját kezűleg gyártott szobrocskából az Álmok útján című filmjének betétdaláért, az I'm Not A Girl-ért, ám ezt leszámítva végül mégiscsak Madonnáé volt a főszerep.

Az 500 tagú testület szavazatai alapján a popdíva és filmrendező férje, Guy Ritchie által készített Hullámhegy című film méltán nyerte el a legrosszabb film, a legrosszabb filmrendező, valamint a legrosszabb filmfeldolgozásnak járó díjat is. A partnerválasztás is kudarcosnak bizonyult - az énekesnő és filmbéli partnere, Adriano Giannini a romantikus alkotásban nyújtott teljesítményükkel kiérdemelték az év leghátborzongatóbb párosa címet is.

A Golden Raspberry Foundation honlapjahttp://www.razzies.com/asp/directory/XcDirectory.aspA hullámhegyről angolulhttp://www.sonypictures.com/movies/sweptaway/

A legrosszabb mellékszereplő díja is Madonnához vándorolt, aminek köszönhetően a színésznővé avanzsált énekesnőnek sikerült utolérnie Sylvester Stallonét, aki összesen 9 díjával mindeddig egyéni csúcstartó volt. "Mindössze két percre tűnik fel a filmben, azt viszont képtelenség kiheverni" - kommentálta John Wilson a popdíva a Halj meg máskor! című filmben nyújtott teljesítményét.

A legrosszabb férfi főszereplőnek Roberto Begninit tartotta testület a Pinocchio című filmben nyújtott alakításáért, Hayden Christensent pedig a legrosszabb férfi mellékszereplővé választották A klónok támadása című filmjéért. A legrosszabb rendezés és forgatókönyv díját George Lucas és Jonathan Hales kapta, szintén A csillagok háborúja-trilógia második részéért.