Valóban letölthető az ARGO a netről

Vágólapra másolva!
Először csupán marketingfogás volt a suttyófilm letöltését tiltó nyilatkozat, most azonban már tényleg elérhető Árpa Attila filmje a világhálón.
Vágólapra másolva!

A szeptember 16-án bemutatott akciófilm producerei még augusztus 24-én tették közzé az alábbi felhívást:

Kérjük, hogy tekintettel az alkotók szerzői jogaira, ne töltse le Árpa Attila ARGO című filmjét az internetről! Tudomásunk szerint a szeptember 16-án bemutatásra kerülő vígjáték egy kópiája, illetve a film négy betétdala 2004. augusztus 19-én került fel a világhálóra, egyelőre tisztázatlan körülmények között. A szerzői jogok ilyen jellegű megsértését a törvény szigorúan bünteti! Az 1999. évi LXXVI. törvény 10. és 11. paragrafusának alapján az ARGO illegális letöltése BŰNCSELEKMÉNYnek minősül, így magas pénzbírságot vonhat maga után.

A felhívásról rövidesen kiderült, hogy csupán reklámfogásról van szó, s valójában az ARGO nem került ki a világhálóra. Egészen mostanáig. A népszerű fájlcserélő hálózatokon bárki számára hozzáférhető állomány tanúsága szerint ugyanis valaki valóban feltette a netre Árpa filmjét, ráadásul pont szeptember 24-én, vagyis napra pontosan egy hónappal az ál-felhívás megjelenése után. A nyilvánvalóan egy moziban készült kamerás felvétel szokatlanul jó minőségű, azonban a hang alig-alig hallható, s egyéb külső hangforrások - például egy különösen harsányan fel-felkacagó néző - is rontják az összhatást. A vége főcím már nem látható a felvételen, az utolsó képkockák után egyből véget ér a film.

Az ARGO-ra egyébként a premierjét követő héten több mint 32 ezren voltak kíváncsiak, s vasárnap estig közel 50 ezer honi mozirajongó váltott jegyet a programigazgatóból rendezővé avanzsált Árpa filmjére, amelyben olyan nevek láthatók, mint Oszter Sándor, Csuja Imre, Jáksó László vagy éppen Nagy Feró.

Megkíséreltük mobiltelefonján utolérni a rendezőt, azonban a filmes az '[origo] filmklub' szavak hallatán azonnal bontotta a vonalat, így nem tudtuk megkérni, hogy kommentálja az ARGO kalózmásolatának a világhálón történő megjelenését.